17 juli, 2024
Onze vakbondJSF zorgt ook voor banen, toch?

JSF zorgt ook voor banen, toch?
J

PAPENDRECHT – Fokker Technologies en FNV Bondgenoten hebben dinsdag een convenant gesloten waarin beide partijen het belang van het F-35 project (JSF) voor de werkgelegenheid in ons land benadrukken. In de overeenkomst beklemtonen beide partijen de grote waarde van steun aan de luchtvaartsector. De F-35 is voor het ministerie van Defensie de beoogde opvolger van het verouderde F-16.

Maar het project kampt met technische problemen en kostenoverschrijdingen. In juli gaf een meerderheid van de vorige Tweede Kamer aan dat Nederland uit het project van de Joint Strike Fighter moest stappen. Nederland investeerde sinds 2002 ruim 800 miljoen euro in het ontwikkelingsproject van de JSF en kreeg in ruil daarvoor opdrachten voor het bedrijfsleven.

“Het F-35 project levert cruciale banen op voor onze werknemers, het biedt hun gezinnen een jarenlange toekomst. In 2011 hebben we bij Fokker 360 nieuwe mensen aangenomen. Dat is in deze financiële crisis zeer belangrijk, aldus topman Sjoerd Vollebregt van Fokker Technologies.

Fokker Technologies belooft in de afspraak met FNV Bondgenoten dat werkgelegenheid die voortvloeit uit het F-35 project in Nederland zal blijven. Ook zal het bedrijf dan extra investeren in de scholing van technisch personeel.

Wat kost een JSF?
Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: