12 juni, 2024
Onze vakbondHete Zomer Voor Defensie

Hete Zomer Voor Defensie
H

Met de honderdste vierdaagse Nijmegen, in combinatie met de Nijmeegse zomerfeesten in het verschiet, verwacht men een groot feest in Nijmegen dit jaar. Miljoenen bezoekers zullen het grootste meerdaagse event ter wereld bezoeken. Hierbij zijn ook duizenden ongewapende militairen uit diverse landen aanwezig. Bijvoorbeeld USA, Canada, GB en vele anderen zullen zichtbaar de straten vullen.

Deze militairen worden van oudsher gehuisvest op Kamp Heumensoord. Dit Kamp is tegenwoordig een bijna permanent kamp. Als hier geen militairen aanwezig zijn is het een Asiel Zoekers Centrum. Aangezien het een speciale editie betreft is dit jaar de inschrijving verhoogd naar 50.000 deelnemers, want hoe meer zielen hoe meer vreugd nietwaar.

De routes staan al jaren vast dus eenieder die het evenement wil bezoeken kan via internet een plattegrond downloaden om zo een leuk plekje uit te zoeken om al die marcherende ongewapende militaire groepen te aanschouwen.

Om een evenement van dergelijk omvang in goede banen te leiden vergt dat grote inspanningen van de organisatie. Zeker nu enkele maanden geleden een bericht in de krant stond dat slapende cellen van IS onder de asielzoekers hebben verbleven op Kamp Heumensoord. Nu moet toch ergens wel een alarm afgaan.

De combinatie van ongewapende militairen van de coalitie die tegen IS strijden die als sitting ducks ongewapend een parcours aflopen, waarvan de “mogelijke” vijand maanden de tijd heeft gehad om de omgeving te verkennen cq. voor te bereiden, geeft geen prettig gevoel.

Gelukkig wordt Kamp Heumensoord bewaakt door de nationale reserve en de rustplekken door reservisten van de KMar. De Minister van Veiligheid en Justitie gaf al aan dat het slechts slapende cellen betrof en alles onder controle is. Ze slapen immers al maanden.

Alle medewerkers van de Marechaussee kunnen nu in alle rust personeelsgaten gaan opvullen op Schiphol en personeel van de Marine, Landmacht, en Luchtmacht lekker van zomerverlof genieten.

Prettige vakantie en fijne zomerfeesten/vierdaagse Nijmegen.

bron: ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: