28 mei, 2024
Onze vakbondBelastingserviceHet belastingseizoen 2011 is weer voorbij

Het belastingseizoen 2011 is weer voorbij
H

Het is veel drukker geweest dan alle voorgaande jaren. Er zijn een kleine 17% meer aangiftes verzorgd dan in 2011. De hoofdmoot met vele vraagtekens waren ook dit jaar weer de eigen huis bezitters. Maar ook een aantal nieuwkomers in militaire dienst heeft de gang naar onze belastingservice ODB kunnen vinden.

Op dit moment is de belastingdienst al overgegaan met het uitbetalen van de voorlopige aanslagen. Ze zijn trouwens later dan voorgaande jaren. Voor sommige van u en ons was het even wennen dat we door een proef van de belastingdienst (de eerste 40000 indieners) gelijk een definitieve aanslag kregen. Overigens heeft de proef geen gevolgen voor mensen die alsnog een wijziging willen doorgeven zoals een vergeten aftrekpost of een later verminderde WOZ-beschikking. Zij kunnen dat op de gebruikelijke manier doen en daar alsnog voor in aanmerking komen.

De belastingdienst heeft wederom blijk gegeven van het “slecht” lezen van de elektronische aangifteformulieren. Daar waar een nieuw of gewijzigd bank/gironummer is ingevoerd werd niet of pas later gehonoreerd.

Aangiftes van beide partners die tegelijkertijd verzonden zijn, werden slechts deels ontvangen, terwijl er wel van beide aangiftes (elektronisch) een ontvangstbevestiging werd ontvangen. Ondanks alle positieve geluiden in de verschillende spotjes heeft het Ministerie nog veel problemen te overwinnen.

Toch zijn het aantal vragen naar aanleiding van de ingediende aangiftes en de ontvangen antwoorden verminderd. Wel is er een toename in de aanvragen van voorlopige aangiftes t.b.v. aankoop eigen huis.

Voor volgend jaar is het bestuur ODB aan het bekijken om door de sterk gestegen vraag (door een groeiend ledental) naar onze belastingservice een nieuwe vrijwilligers aan te trekken bij onze belastingservice.

Tot volgend jaar

Belastingservice ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: