23 juni, 2024
Onze vakbondHerdenking Roermond 2019

Herdenking Roermond 2019
H

Voor de 32e keer zijn op 7 september bij het Nationaal Indië Monument (NIM) in Roermond de omgekomen militairen in voormalig Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea en tijdens uitzendingen daarna herdacht.

Namens bestuur en leden van de ODB legden voorzitter Erik Jurriëns en vicevoorzitter Danny van Hoewijk een fraaie krans.

Dat gebeurde onder andere na  toespraken van onder meer minister van Defensie Ank Bijleveld de Natonale Ombudsman (ook ombudsman der veteranen). Een declamatie van stadsdichter Hans Bergen en kransleggingen werd gevolgd door een minuut stilte. Daarna vlogen vier F-16-straaljagers van vliegbasis Volkel, in een indrukwekkende “missing man formation” over.

Tijdens de herdenking werden onder andere de Nederlandse militairen herdacht die in de periode 1945-1962 het leven lieten in voormalig Nederlands-Indië en Nederlands Nieuw-Guinea. Maar ook de periodes in vele uitzendgebieden erna. Vertegenwoordigers van veteranenorganisaties, overheden, burgerlijke en militaire autoriteiten legden kransen. Basisschoolleerlingen van Basisschool ’t Kempke hielpen daarbij.

De Militaire Kapel Johan Friso en het Reuvers mannenkoor zorgden voor de muzikale omlijsting. De erewachten werden gevormd door de Koninklijke Marechaussee, het Regiment Van Heutsz en veteranen van het Regiment Bevoorrading en Transport. De catering (koffie Thee koek en snert met broodjes) lag weer in handen van de facilitaire dienst uit Oirschot

Herdenking Roermond 2019

Bron De Limburger/NIM/redactie

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: