19 mei, 2024
Onze vakbondGratis WiFi (Breedband) Voor Alle Militairen

Gratis WiFi (Breedband) Voor Alle Militairen
G

Er is veel ophef ontstaan door een brief die namens de leiding van de Marinebasis Den Helder is verspreid onder de ‘binnenslapers’ van het marineterrein. In de bewuste brief wordt vertelt dat het huidige internet te langzaam is en dat de werkgever onderzoekt of onder het personeel belangstelling bestaat voor gamen, films, Skype of zwaardere applicaties, waarvoor de huidige bandbreedte ontoereikend is.

De ODB werd door haar leden benaderd, niet over de vraag of zij dat willen – dat staat anno 2016 buiten kijf – maar vanwege de kosten die worden geschat op zo’n 35 euro per maand. Daarbij kun je een abonnement afsluiten voor bijvoorbeeld 10 euro per week. De marine wil haar personeel in het kader van ‘goed werkgeverschap’ sneller internet aanbieden, maar wel datzelfde personeel met de kosten hiervoor opzadelen.

Je kunt natuurlijk stellen dat de binnenslapers ’tevreden moeten zijn met dat beetje WiFi’ dat in Den Helder beschikbaar is, in Havelte hebben ze namelijk helemaal niets! Dit is nu een mooi voorbeeld van een dubbele moraal. Het zou de werkgever defensie sieren iedere militair die intern woont te voorzien van breedband internet voor ….. noppes. Deze service heb je immers ook al bij elke simpele patattent om de hoek, bij McDonald’s, in de trein, etc. Dat noemen wij pas goed werkgeverschap anno 2016. Los van het feit dat, als een militair wordt overgeplaatst, zijn of haar afgesloten abonnement niet zomaar kan worden doorgeven aan een collega; de poen ben je dus sowieso kwijt!

ODB vindt breedband WiFi …. altijd doen; maar de kosten zijn voor de werkgever. Defensie zou met een (landelijke) provider een contract moeten afsluiten voor geheel defensie.

bron: Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: