16 april, 2024
Onze vakbondGolddigger

Golddigger
G

Dat programma waar hele landschappen overhoop gehaald worden voor een paar grammetjes goud op Discovery,’ gold rush’ kent u dat? Daar moet ik nou de hele tijd aan denken als ik lees dat Defensie weer moet bezuinigen.

 De afgelopen, zeg 25 jaar is heel Defensie overhoop gehaald, door de mangel, met de koude waterstraal schoongespoten om daarna weer teruggeduwd te worden in de modder.

  •  Zonder enige visie vooraf van wat Defensie nou eigenlijk zou moeten zijn.
  • Zonder enige kennis van mensen die het Departement van Defensie zouden moeten leiden.
  • Zonder enig gevoel voor de mensen die hun leven in de waagschaal stellen.

Het gaat alleen om mooie praatjes en plaatjes van de politiek. Doe ik het goed tussen de groene mannen, de blauwe lucht en het gele zand? Ja, deze foto is leuk. Doe die maar naar de pers jongens. Ik denk dat het niemand buiten Defensie een donder interesseert wat er zo al bij een leger komt kijken.

Ja leuke foto zo bij dit vliegtuigje. Oh is dit de JSF: ziet er pittig uit. Doe even een rondvluchtje boven Nederland. Kan het gepeupel ook zien waarom we de rest van Defensie moeten uitknijpen en lamleggen.

In die laatste uitgelekte nota van het alom machtige Departement van Financiën druipt de minachting voor Defensie er aan alle kanten af, met als hoogtepunt, nou ja schaf maar af die zooi. Een goed georganiseerd leger? Laat me niet lachen. Dat wordt verteld door dik betaalde mensen die niets van Defensie af weten en alleen betaald worden om de schone schijn op te houden en bewaren.

Paydirt , zo heet de modder waar het laatste beetje goud uit wordt ‘gesluiced’.

Wie trekt Defensie uit de modder?

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: