30 november, 2022
Onze vakbondGolddigger

Golddigger
G

Dat programma waar hele landschappen overhoop gehaald worden voor een paar grammetjes goud op Discovery,’ gold rush’ kent u dat? Daar moet ik nou de hele tijd aan denken als ik lees dat Defensie weer moet bezuinigen.

 De afgelopen, zeg 25 jaar is heel Defensie overhoop gehaald, door de mangel, met de koude waterstraal schoongespoten om daarna weer teruggeduwd te worden in de modder.

  •  Zonder enige visie vooraf van wat Defensie nou eigenlijk zou moeten zijn.
  • Zonder enige kennis van mensen die het Departement van Defensie zouden moeten leiden.
  • Zonder enig gevoel voor de mensen die hun leven in de waagschaal stellen.

Het gaat alleen om mooie praatjes en plaatjes van de politiek. Doe ik het goed tussen de groene mannen, de blauwe lucht en het gele zand? Ja, deze foto is leuk. Doe die maar naar de pers jongens. Ik denk dat het niemand buiten Defensie een donder interesseert wat er zo al bij een leger komt kijken.

Ja leuke foto zo bij dit vliegtuigje. Oh is dit de JSF: ziet er pittig uit. Doe even een rondvluchtje boven Nederland. Kan het gepeupel ook zien waarom we de rest van Defensie moeten uitknijpen en lamleggen.

In die laatste uitgelekte nota van het alom machtige Departement van Financiën druipt de minachting voor Defensie er aan alle kanten af, met als hoogtepunt, nou ja schaf maar af die zooi. Een goed georganiseerd leger? Laat me niet lachen. Dat wordt verteld door dik betaalde mensen die niets van Defensie af weten en alleen betaald worden om de schone schijn op te houden en bewaren.

Paydirt , zo heet de modder waar het laatste beetje goud uit wordt ‘gesluiced’.

Wie trekt Defensie uit de modder?

5 REACTIES

  1. Het gaat erom dat er kaalslag is geweest gedurende jaren. Van Relus tot de huidige minister. De tanks moesten persee weg, om de infanterie te sparen. De infanterie was nodig voor de uitzendingen, die veelal op de infanterie waren gebaseerd. Dit was een doelbewuste keuze. De JSF is de juiste vervanger van de F16, echter niet de juiste hoeveelheden. Met deze hoeveelheden kun je Nederland niet verdedigen. Het Departement van Financiën rekent enkel de gevolgen door, dit zijn rekenaars en geen deskundigen op het gebied van buitenlandse politiek en veiligheid. Je kunt ze dit ook niet kwalijk nemen. Defensie krijgt ook veel sigaren uit eigen doos, zoals de vergoeding van materiaal dat verloren of versleten is op vredesmissies. Het geld hiervoor wordt pas in december overgemaakt en conform de geldende rekenmethodiek kan dit geld niet meer worden uitgeven, want het boekjaar is tekort zodat, dit weer terugvloeit in de staatskas. (Financiële truc)Hierdoor loopt defensie honderden miljoenen mis in de loop der jaren.

    Dit is afkomstig van dezelfde rekenaars.

  2. Beste Wim, Zoals putdeksel opmerkt: in de nota van Financiën zoals gepubliceerd in de media staat als bezuiniging dat Defensie wel opgeheven kan worden. Dus ja ik neem ‘ze’ dat zeker kwalijk.

  3. Droopy het zijn rekenaars, die gevolgen van een beieid in financieel oogpunt uitrekenen t.a.v. de gevolgen van de staatskas.

  4. Ja Wim, maar het beleid moet van te voren al zijn vastgesteld inclusief de financiële consequenties. Als je om de 3 maanden ander beleid voert ben je niet goed bezig en mag ik je dat kwalijk nemen.

  5. Het geeft wel te denken hoe “vindingrijk” deze financiële mensen zijn als het op bezuinigen aankomt !! Erger is dat dus de politieke partijen op de achtergrond deze brief ontvangen (is nieuw voor mij) en een keuze kunnen maken. Aan de voordeur gillen dat Defensie zo te lijden heeft en via de achterdeur geld wederom wegsluizen uit de Defensie organisatie. Welke positieve opmerkingen er ook verschijnen in de pers, Defensie gaat gewoon weer inleveren aan het eind van de rit. En daar zal geen eind aan komen. Lees voor kaasschaaf nu fileermes.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd: