23 juli, 2024
Onze vakbondJuridische DienstverleningGijzelingszaak goed beëindigd

Gijzelingszaak goed beëindigd
G

Bij Dudink en Starink Advocaten vallen er ook vrij heftige strafzaken op de mat. Iedereen herinnert zich nog wel de gijzeling van Freddie Heineken, maar het gebeurt vaker dan u denkt.

Zo werd een cliënt voor enige dagen van zijn vrijheid beroofd en werden er in de tussentijd allerlei spullen van hem (en zijn vader) ontvreemd. Hij werd gedwongen om afstand te doen van een auto, kreeg hij drugs toegediend en bleken er voor enorme bedragen allerlei goederen op zijn naam te zijn gekocht.

Uiteindelijk zijn de daders gepakt, vervolgd en hebben gevangenisstraf gekregen. Onze cliënt heeft door de strafrechter een immateriële schadevergoeding toegewezen gekregen van enige duizenden Euro’s. Prettig daarbij is dat de Staat voor het innen van het geld zorg draagt.

Het terugvorderen van de ontvreemde goederen was overigens nog niet zo makkelijk. Daarbij werd door de advocaat van de daders betoogd dat het slachtoffer iets aan hen zou hebben verkocht voor € 5.000,- cash en een gouden Rolex…

U snapt het al, er was natuurlijk geen € 5.000,- en er was ook geen gouden Rolex. De rechters maakten hiermee uiteraard korte metten.

U bent geïnformeerd!

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: