19 april, 2024
Onze vakbondEre lid Nico van Delft

Ere lid Nico van Delft
E

De ALV besloot afgelopen vrijdag 11-11-2022 unaniem, op voordracht van het Hoofdbestuur, Nico van Delft als Ere lid van de ODB te benoemen. Maar waarom heeft het bestuur Nico voorgedragen? En wat heeft hij zoal in de afgelopen jaren gedaan voor de ODB, Defensie, en de gemeente Den Helder?

ODB

  • 2003  tot 2005 medeoprichter Onafhankelijke Defensiebond (ODB);
  • 2005  tot 2022 ondersteuning opendagen KL KLu en KM;
  • 2005  tot 2022 ledenwerving ODB (onder soms zware omstandigheden);
  • 2008  tot heden lid Algemene Ledenraad ODB portefeuille CZSK en Voormalig Defensiepersoneel;
  • 2008  tot heden raadsman ouderenbeleid van de ODB, lid klacht en adviescommissie.
  • 2016  tot 2017   Financiële Controle Commissie CMHF

Nico bewaakt de regels binnen de ODB, kan zeer slecht tegen oneerlijkheid. Hij komt altijd op voor de zwakkeren en benadeelden. Eigenlijk wilde Nico niet in een “linkse vakbond” maar werd door andere marine mensen op het spoor gezet dat er nog wat andere smaken waren in vakbondsland. Echter soms gebeuren er zaken die ingrijpen noodzakelijk maakten. In 26 mei 2003 stond Nico met een groep gelijkgestemden aan de wieg van de Onafhankelijke Defensie Bond. Mensen die Nico kennen weten dat hij voorop loopt en op de barricaden staat voor onze vakbond en haar leden hij laat zich zeer zeker niet afschepen met smoesjes, resultaat, daar gaat Nico voor.

Defensie

Wist u dat Nico als dienstplichtig militair bij de Marine in dienst kwam. Hij daarna beroeps militair werd bij het korps mariniers en “best man” van zijn opleiding was. Dat zijn carrière na een zeer zwaar ongeval één jaar later bij het korps voorbij was. Dat hij toch bij de marine mocht blijven, maar dan bij het blauw component. Hij daarna terecht kwam als chauffeur bij de Marine Transportdienst. En daar kerninstructeur werd onder andere op de BV 206D een amfibisch voertuig van de mariniers. En dat hij deze persoonlijk heeft uitgetest bij de IJzeren Man in Hedel bij Vught. Nico heeft ook les gegeven bij de genie in Vught, en dat knakkie blazen erg populair was. Toen Nico zijn carrière beëindigde sprak het boekdelen dat het hotel nabij de Van Ghentkazerne volgeboekt was met gasten voor zijn FLO receptie.

Civiel

Nico is onder meer actief in de plaatselijke politiek. Als lid van de Stadspartij was hij fractie assistent en raadslid in de gemeente Den Helder van 2014 tot 2018. En in de partij zelf actief als penningmeester, voorzitter en bestuurslid. Zelfs heeft Nico les gegeven als heftruck, hoogwerker intern transport materieel docent en rij-instructeur, en examinator

Tekst: Redactie ODB

Afbeelding: Alex Hiemstra fotografie / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: