24 februari, 2024
Onze vakbondEre lid Erik Nuninga

Ere lid Erik Nuninga
E

De ALV besloot 6 mei 2021 unaniem op voordracht van het Hoofdbestuur Erik Nuninga als Ere lid van de ODB te benoemen. Maar waarom heeft het bestuur Erik voorgedragen? En wat heeft hij zoal in de afgelopen jaren gedaan voor de ODB en Defensie?

ODB

2003  tot 2005 medeoprichter Onafhankelijke Defensiebond (ODB)

2005  tot 2015 opendagen KL KLu en KM

2005  tot 2014 ledenwerving ODB (onder soms zware omstandigheden)

2008  tot 2017 hoofdbestuurslid CZSK (ODB)

2008  tot heden raadsman van de ODB

Enkele wist u datjes

Wist u dat Erik als “Super Piet” de longroom van de Hr. Ms. van Amstel onveilig maakte? En dat hij de commandant vertelde dat een verkiezing van een voorzitter van een MC niet uit de Hoge Hoed kon. Erik, herten heeft gevoerd in Albanië (was een april grap). Erik tijdens sport door zijn bemanning ijs en slagroom kreeg tijdens het fietsen. Erik actie voerde op de Koemarkt in Den Haag terwijl andere Bonden dit wilden verbieden. Zeker 3000 stickers heeft geplakt. Rechters aan het twijfelen bracht. Vele mensen heeft geholpen. Als Harry Potter verkleed leiding gaf tijdens de Weekly War (NOST). Werd gecontroleerd op de kazerne in Ermelo omdat hij daar rondliep in korte broek met Hawaï shirt. Hij radioactieve goederen, die op een verkeerde plek terechtkwamen, weer netjes bij Defensie terugbezorgde. Illegalen tijdens de uitzettingsprocedure naar hun thuisland begeleidde. En dat dit alles slechts een tipje van de sluier is.

Defensie

1982 tot heden in dienst bij de Koninklijke Marine diverse verschillende functies binnen s ’landsvloot, O.a. als scheepsduiker, wachts-officier Zeewachtstandaard A, bewaker Militair Penitentiaire Inrichting Nieuwersluis, Chef de Equipage Zeven Provinciën, Evertsen en De Ruyter. O.a. voormalig Joegoslavië, Libanon, en Somalië veteraan. Daarnaast heeft Erik met overgave deelgenomen in verschillende OOO’s , MC’s, en zelfs een GMC. Erik is gestart als matroos der derde klasse en is nu werkzaam als Luitenant ter Zee 2oc.

Civiel

Erik was onder meer actief in de plaatselijke politiek. Als lid van de Stadspartij was hij raadslid in de gemeente Den Helder van 2014 tot 2018.

Tekst: Redactie ODB

Afbeelding: Alex Hiemstra fotografie / Redactie ODB

Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: