23 juli, 2024
Onze vakbondEre lid Aad Splinter

Ere lid Aad Splinter
E

De ALV besloot 6 mei 2022 unaniem op voordracht van het Hoofdbestuur Aad Splinter als Ere lid van de ODB te benoemen. Maar waarom heeft het bestuur Aad voorgedragen? En wat heeft hij zoal in de afgelopen jaren gedaan voor de ODB, Defensie en daarbuiten?

ODB

2003  tot 2005 medeoprichter Onafhankelijke Defensiebond (ODB)

2005  tot heden belastingservice ODB

2005  tot heden hoofdbestuurslid (penningmeester, secretaris en algemeen bestuurslid)

2005  tot heden raadsman o.a. zaken aangaande Caraïbisch gebied

2008  tot heden vertegenwoordigt de ODB bij kransleggingen

2008  tot heden verzorgt verjaardagskaarten, condoleancekaarten etc.

2014  tot heden mediator bij echtscheidingen

Enkele wist u datjes

Aad komt uit een echt militair gezin, vader Korps Mariniers en zijn broer ging naar de koninklijke Landmacht. Doordat zijn vader lange tijd geplaatst was op Curaçao en Aruba ging Aad daar naar school. Aad spreekt daardoor vloeiend Papiamento, wat gemakkelijk is als de ODB bijv. huurgeschillen oplost in de West. Aad per jaar meer dan honderd mensen helpt. Dat Aad hiervoor gevraagd werd door Henk van der Boor en Jan van de Velden. En dat dat was in 1995.

Defensie

1979 in dienst bij de Koninklijke Marine als schrijver  wat later overging als (Logistieke Dienst Algemeen (LDA). Aad is Bosnië veteraan ( 2x SFOR). Ook heeft hij dienst gedaan op de vloot en walinrichtingen o.a. Hr.Ms. Zuiderkruis, Hr. Ms. Wolf, Thetis, CZMNED, Den Haag, MK Amsterdam, MK Parera, MK Savaneta, CZMCARIB, Defensie Duikschool.

Civiel

Aad is met FLO en heeft een functie bij Douwe Egberts, en verassend, rijd weer rondjes over de verschillende defensieterreinen in Den Helder. Aad is ook 1 dag per week in de weer als mantelzorger voor een kennis die getroffen is door Alzheimer.

Tekst: Redactie ODB

Afbeelding: Alex Hiemstra fotografie / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: