16 juni, 2024
Onze vakbondEind goed al goed !!!

Eind goed al goed !!!
E

De juridische dienst van de Onafhankelijke Defensiebond (ODB) heeft onlangs een streep kunnen zetten onder een langdurige zaak, die onnodig ingewikkeld en duur werd gemaakt door de ingezette procedures. Het lid riep de hulp in van onze juridische dienst nadat hij na een feest op een militaire plaatsing op het vliegtuig naar huis was gezet op verdenking van aanranding.

Thuisgekomen is gelijk contact gezocht met onze juridische ondersteuning die ogenblikkelijk aan de slag ging. Na eindeloze sessies werd de hulp ingeroepen van de voorzitter van de ODB. Na het lezen van de vele verklaringen werd duidelijk dat dit onmogelijk de dader kon zijn. Gewoon omdat zaken in de verklaringen voorkwamen die fysiek onmogelijk waren.

Maar de speurtocht ging verder want ook de ODB wilde wel eens weten wat dan wel had plaatsgevonden. Dit bleek een hele opgave waarbij een plattegrond en een tijdlijn werden gemaakt en andere getuigen werden gehoord. Zoals gebruikelijk neemt de ODB geen halve maatregelen. En dat was maar goed ook want in zo’n zaak volgt voor iedere betrokkene een lang en vervelend traject. Maar ook de werkgever wil zekerheid.

Al met al heeft het 30 maanden gekost aan verhoren commissies en rechtszaken. Maar eind goed al goed ons lid is vrijgesproken van het ten laste gelegde. Gedurende het gehele proces heeft de ODB het lid ondersteund, want er kwamen nieuwe functies en plaatsingen (hetgeen logisch is om partijen uit elkaar te houden en geroddel zoveel mogelijk te vermijden).

De militair werkt naar volle tevredenheid van zijn chefs en collega’s op zijn nieuwe plaatsing.

Bron: Individuele belangen behartiging

 

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: