30 mei, 2024
Onze vakbondBelastingserviceEen naheffing als kater van het nivelleringsfeest

Een naheffing als kater van het nivelleringsfeest
E

Naar schatting krijgen tussen de 5 en 6 miljoen belastingplichtigen bij de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2014 te maken met een lagere teruggave van belasting of een (hogere) bijbetaling van gemiddeld € 150. Dit komt neer op in totaal circa € 800 miljoen. Dit wordt veroorzaakt doordat de afbouw van de inkomensafhankelijke heffingskortingen niet volledig kon worden verwerkt in de loonbelastingtabellen voor 2014 en in de voorlopige aanslag 2014.

De naheffing waarmee werkenden en gepensioneerden in 2015 worden geconfronteerd, is een indirect gevolg van de nivelleringsdrang van het kabinet. Door de inkomensafhankelijke afbouw van de algemene heffingskorting en de arbeidskorting is hieraan eind 2013 door het kabinet uitdrukking gegeven. Doordat op het laatste moment wijzingen werden aangebracht in het belastingplan, was al vroeg duidelijk dat hierdoor een naheffing zou komen.

U kunt hier een indicatie vinden van het bedrag dat u wellicht moet betalen. De brief van staatssecretaris Wiebes over de naheffing vindt u hier. De vakcentrale VCP heeft overigens in februari 2014 al gewaarschuwd voor de naheffing via de VCP belastingtip van de maand.

Bron: VCP
Rijksoverheid.nl

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: