25 juli, 2024
Onze vakbondEen manifestatie te vroeg en een eis te laat!

Een manifestatie te vroeg en een eis te laat!
E

De ODB doet, net als de KVMO, ACOM, NOV en KNVRO, niet mee op 12 september met de door de AFMP en VBM georganiseerde manifestatie in Den Haag. In het kort komt het er op neer dat wij van mening zijn dat de manifestatie op een te vroeg tijdstip plaatsvindt en verloren gaat in het gekrakeel van vele vakbonden rondom het gouden kalf van Prinsjesdag. Bovendien zijn wij van mening dat deze ketelmuziek (looneis) veel eerder had moeten plaatsvinden; u hoeft maar naar onze klok op de website te kijken om te weten waarom.

Op dit moment zijn onderhandelaars bezig om alle arbeidsvoorwaardelijke eisen vorm te geven en rond de onderhandelingstafel plaats te nemen. Het wordt wel tijd dat ze iets beter hun best gaan doen dan de vorige keren. De ODB is van mening dat eerst moet worden onderhandeld en als men de boel weer laat verslonzen, wat meer druk op de ketel moet worden gezet, al dan niet ondersteund met een actie/manifestatie en wat al niet meer (er zijn immers veel meer opties).  Wellicht dat de militaire werkgever meer bereid is naar de noden van de werkvloer te luisteren.

Misschien een kleine oplossing voor dit jaarlijks ritueel. Gewoon de militaire ambtenaar, gezien de bijzondere positie, standaard het gemiddelde geven van alle overheidssectoren. Dat scheelt veel tijd, want staken mogen militairen niet dus zou Defensie het op deze manier elegant kunnen oplossen. Dit is beslist niet nieuw. Voor het aantreden van Ien Dales (begin jaren 90 vorige eeuw), was dit gebruikelijk. De vuilnismannen staakten en de militairen ‘profiteerden’ mee. Dan kan in ieder geval weer worden begonnen met de opbouw waar de ODB al jaren om roept.

Stop de afbraak …. begin met opbouw!

Bestuur ODB
Foto : Mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: