24 mei, 2024
Onze vakbondDuovoorzitter GOV|MHB Ruud Vermeulen Koninklijk onderscheiden

Duovoorzitter GOV|MHB Ruud Vermeulen Koninklijk onderscheiden
D

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagt Ruud Vermeulen Koninklijk te onderscheiden tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vrijdag 14 februari is deze onderscheiding, tijdens een ceremonie van het Regiment Van Heutsz gehouden te Bronbeek, namens Zijne Majesteit de Koning uitgereikt door de burgemeester van Best Anton van Aert, onder toeziend oog van Generaal b.d. Peter van Uhm.

Bij deze onderscheiding gaat het onder meer om de persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten. De verdiensten van betrokkene mogen niet alleen belangrijk zijn voor de organisatie, maar de samenleving moet er baat bij hebben. Deze onderscheiding werd op basis van zijn bijzondere persoonlijke verdiensten in zowel zijn hele militaire als post-militaire carrière aan brigadegeneraal b.d. Ruud Vermeulen toegekend. Met name zijn voorzitterschap van de Nederlandse Officieren Vereniging wordt hierbij uitdrukkelijk genoemd.

In de motivatie wordt verwezen naar de specifieke aard en wijze waarop hij dit voorzitterschap heeft ingevuld. Zijn uitgangspunt is steeds om de dialoog aan te gaan en in samenspraak en bemiddeling tot een gedragen en werkbare oplossing te komen. Hierdoor heeft hij niet alleen groot vertrouwen gekregen bij zijn leden, maar ook bij de huidige Minister van Defensie, de Secretaris Generaal van Defensie, de Commandant der Strijdkrachten en de commandanten van de Operationele Commando’s.

Ook wordt genoemd dat brigadegeneraal b.d. Vermeulen vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid, zich inzet voor een ‘volwaardige krijgsmacht’. Vanuit een wel doordachte visie weet hij, met vastberadenheid, durf en charme besluitvoerders in politiek en maatschappelijke samenleving te overtuigen een relevante krijgsmacht verankerd dient te zijn in de Nederlandse samenleving.

Namens bestuur en leden van de ODB van harte gefeliciteerd Ruud met jouw onderscheiding.

bron Prodef

 

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: