23 juli, 2024
Onze vakbondDodenherdenking 4 mei 2023

Dodenherdenking 4 mei 2023
D

Bij het monument Voor hen die vielen op de Vijfsprong in Den Helder werd donderdagochtend de jaarlijkse herdenking voor de gevallenen gehouden. De herdenking werd ook deze maal georganiseerd door de Koninklijke Marine

Deze bijeenkomst is ter nagedachtenis aan de Nederlandse slachtoffers van alle oorlogssituaties en vredesoperaties tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar werd de toespraak gehouden door Fred Omvlee.

Na de taptoe werd een minuut stilte in acht genomen. Kransen werden gelegd door de Gemeente Den Helder, De marine en koopvaardij. Ook waren meerdere vakbonden aanwezig naast de Onafhankelijke Defensie Bond waren ook de KVMO en VBM aanwezig

Namens de Onafhankelijke Defensiebond werd de krans gelegd namens bestuur en leden door de penningmeester Aad Splinter en zijn kleindochter Malissa van Dijk.

De marine houdt nog een tweede herdenking. Die begint om twee uur bij het monument ’Rijkswerf 1940-1945’, vlakbij de hoofdpoort op Willemsoord. Het is een eerbetoon aan het burgerpersoneel op de werf dat tijdens de oorlog om het leven kwam.

Tekst: NHD/ Redactie ODB
Afbeeldingen: Aad Splinter / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: