21 juli, 2024
Onze vakbondDodenherdenking 4 mei 2022 Den Helder

Dodenherdenking 4 mei 2022 Den Helder
D

Bij monument ‘Voor hen die vielen’, aan de Middenweg in Den Helder, vond woensdagochtend de jaarlijkse herdenking plaats van de Koninklijke Marine. Onder belangstelling van genodigden en publiek werden de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties herdacht, die tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Nederlandse dienst het leven lieten.

“inspiratie vinden om samen te werken aan een betere toekomst”

Het was na twee jaar van herdenken in coronatijd weer een bijzonder moment. Na het halfstok hijsen van de vlag was het woord aan vlootaalmoezenier Benders. “We leven in een land waar waarden als vrijheid, acceptatie en medemenselijkheid krachtig weerklinken”, zo sprak hij. “We herdenken vandaag hen die het ultieme offer hebben gebracht.” Ook benadrukte Benders dat we nooit moeten verzaken in onze plicht te blijven herdenken.

Voordat het signaal taptoe klonk en de twee minuten stilte in acht werden genomen sprak Benders nog de hoop uit dat “we allemaal de inspiratie houden om samen te werken aan een betere toekomst”. Na het Wilhelmus werden kransen en bloemen gelegd namens onder anderen de gemeente Den Helder, de Belgische Marine, het Kapitel Militaire Willemsoorde en de Onafhankelijke Defensiebond.

De muzikale omlijsting werd verzorgt door de Mariniers Kapel, Erik Jurriëns en Aad Splinter legden namens het bestuur en leden van de Onafhankelijke Defensiebond een fraai bloemstuk.

Tekst: Redactie ODB
Afbeeldingen: Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: