24 mei, 2024
Onze vakbondJuridische DienstverleningDexia gedupeerde krijgt (alsnog) gelijk

Dexia gedupeerde krijgt (alsnog) gelijk
D

Door mr Peter Starink van Dudink en Starink Advocaten is na jaren van juridische strijd een mooie overwinning voor een slachtoffer van het Dexia drama behaald.

In dit geval wilde een echtgenote de overeenkomst met Dexia vernietigen ( een zogenaamde eega-vernietiging) . Dexia trachtte dit met man en macht tegen te houden door aan te geven dat het te laat zou zijn ingeroepen. Dexia maakt gebruik van dure advocatenkantoren om de procedure zo nodig eindeloos te rekken, zodat u uiteindelijk opgeeft en betaalt. In deze zaak ging die vlieger echter niet op.

Het Hof Amsterdam sprak uit dat de termijn, zijnde drie jaar, waarbinnen de vernietiging van het contract kan worden ingeroepen pas gaat lopen op het moment nadat de eega op de hoogte is geraakt of op de hoogte kon raken van het bestaan van het contract. Daarbij gaat het verweer uiteraard alleen op indien men tijdens het sluiten van het contract officieel getrouwd was, of een geregistreerd partnerschap had.

Indien de eega om wat voor reden dan ook niet op de hoogte zou zijn geweest dat een effectenlease contract is afgesloten, kan die termijn dus veel later zijn gaan lopen. Omdat bij een vernietiging het contract feitelijk nimmer heeft bestaan, kan de gehele inleg worden teruggevorderd en hoeft men geen restschuld te betalen.

U bent gewaarschuwd en geïnformeerd!

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: