30 mei, 2024
Onze vakbondDefensie Vakbondspraat

Defensie Vakbondspraat
D

Met verbazing hebben we de reactie van GOV en AFMP gelezen wat betreft de defensie-cao. Al jaren vecht de ODB tegen de opgedrongen arbeidsvoorwaarden, die volledig worden gedicteerd door Defensie en het ministerie van Financiën!

Beide bovengenoemde verenigingen onderhandelen al jaren namens het personeel voor betere voorwaarden. Ze hebben zelfs enige tijd geleden een akkoord bereikt. Nu blijkt dat de achterban het niet eens is met het reeds bereikte (én getekende) akkoord proberen ze alsnog te redden wat te redden is!

Als een onderhandelaarsakkoord wordt gepresenteerd zou je zeggen dat – bij controle van de stukken – de onderhandelaars alles goed (laten) narekenen. Het is bijzonder vreemd dat nu ineens de GOV en AFMP tegen zijn. Betekent dit dat ze een onderhandelaarsakkoord niet kunnen (na)rekenen waarmee zijzelf eerder akkoord zijn gegaan? Toch gek als je tweemaal een handtekening zet en blijkt dat het toch net even anders is?

‘Grappig’ is dat Hoofddirecteur Personeel (HDP) ook op een voorlichtingsronde gaat. Hij houdt het publiek voor dat het ministerie met 3-0 achterstaat…..of bedoelt hij misschien op voorsprong? Zeker als je het gehele proces directief aanstuurt. Lachende derde in het verhaal ……. het ministerie van Financiën en die kunnen echt wel rekenen.

Erik Jurriëns voorzitter ODB
De letters ODB staan voor Onafhankelijke Defensie Bond. Deze bond is de enige militaire vakbond die enerzijds helemaal GÉÉN subsidie ontvangt (nul-komma-niks) voor zijn werkzaamheden en anderzijds ook helemaal NIET mag meepraten aan de onderhandelingstafel!

Bron: ODB
Foto: Defensie/redactie

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: