15 juli, 2024
Onze vakbondDe Waarde van Professionals

De Waarde van Professionals
D

Woensdagmiddag 28 mei vond het VCP-symposium “De Waarde van Professionals” plaats. De professional, georganiseerd rond zijn beroep en bedrijf, staat bij de Vakcentrale voor Professionals (VCP) namelijk centraal. De ODB werd op dit symposium vertegenwoordigd door voorzitter Erik Jurriëns en hoofdbestuurslid Hans Ringelberg.

Han Noten (burgemeester Dalfsen, voormalig verkenner De Nieuwe Vakbeweging) beet deze middag de spits af en sprak over de veranderingen in de arbeidsverhoudingen en de positie van de vakbeweging in Nederland.

Professional-van-het-jaar-2014-VCPTijdens de bijeenkomst werden genomineerden voor de Professional van het Jaar 2014 bekend gemaakt. De genomineerden werden gevraagd naar hun drijfveren in hun professie door Wiebe van der Wal. Wiebe Draijer (SER-voorzitter) reikte vervolgens de award voor Professional van het Jaar uit aan Jolien Bueno de Mesquita.

“Wij hebben de Professional van het Jaar ingesteld omdat de waarde van professionals meer aandacht verdient”, aldus Gerrit van de Kamp, VCP-duovoorzitter. De aandacht voor de professional past in de bredere benadering van de beroepsinhoud, die verder gaat dan arbeidsvoorwaarden alleen. Professionals verdienen de ruimte.

SER-voorzitter Wiebe Draijer benadrukte bij de uitreiking de waarde van professionals en hun maatschappelijke betrokkenheid. Jolien Bueno de Mesquita (beroep psychiater) heeft de award ontvangen vanwege haar vakmanschap, voorbeeldfunctie en maatschappelijke inzet.

Tot slot presenteerden duovoorzitters Gerrit van de Kamp en Reginald Visser de nieuwe Vakcentrale middels een introductiefilm voor Professionals en  tijdens een vraaggesprek met vicevoorzitter Bob van der Wal.

redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: