26 mei, 2024
Onze vakbondDe KOGVAM

De KOGVAM
D

De ODB werd benaderd door bureau Personeel en Organisatie van één van de krijgsmachtdelen met de vraag of wij een militair wilden bijstaan in een de klachtenprocedure ongewenst gedrag en melding vermoedens van misstanden; kortweg de KOGVAM procedure. De militair was lid van een andere militaire vakbond, maar die wilde de persoon niet bijstaan.

De vraag kwam natuurlijk terecht bij de voorzitter, die besliste dat de militair op steun van de ODB kon rekenen. Uiteraard heeft eerst een intakegesprek plaatsgevonden. De militair werd door een vrouwelijke ex-militair beschuldigd van ongewenst gedrag (intimidatie).

Onze juridische dienst bekeek de zaak van alle kanten, getuigen werden gehoord en verslagen gelezen. Ook werd meegenomen hoe de beklaagde in zijn werk functioneerde (opvragen beoordelingen bij de persoon zelf). Er vonden twee KOGVAM sessies in Utrecht plaats, het horen van de klager en de beklaagde. Zoals gebruikelijk waren de raadspersonen aanwezig bij beide zittingen. Van de geuite beschuldigingen bleef helemaal niets over, zeker nadat een agenda van de beklaagde met aantekeningen uit de bewuste periode aanwezig was en door de verklaringen van diverse getuigen.

Onze raadsman was na afloop vol lof over de twee voorzitters die aan deze zaak waren toegewezen. Zeer integer gaven zij alle tijd aan zowel klager als beklaagde en hun raadslieden om hun kijk op de zaak toe te lichten. Onze raadsman heeft uitgebreid zijn visie op de zaak kunnen toelichten en ons (nieuwe) lid  met raad en daad bijgestaan. Succesvol, bleek bij het vuistdikke advies naar het HDP, want ons lid werd op alle punten vrijgesproken.

De ODB helpt altijd: we laten niemand stikken!

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: