17 juli, 2024
Onze vakbondDe Haagse kliek & co

De Haagse kliek & co
D

CDA-Kamerlid Omtzigt heeft op 19 januari jl. in het debat over de kindertoeslagaffaire een hard oordeel geveld over de (verziekte) politiek in Nederland. Volgens hem is er iets fundamenteels mis in Nederland omdat de controle op de macht niet werkt.   

Omtzigt: “Er bestaat zowel een innige band tussen het kabinet en de Tweede Kamer als tussen het kabinet en de pers”, constateerde hij. Ook belangenorganisaties doen mee in dit systeem. “Ze leveren nooit stevige kritiek omdat ze allemaal eten uit de staatsruif”.  

De ODB kan hier uit eigen ervaring over meepraten want ook bij Defensie stinkt het. Op papier bestaat de schijn van een onpartijdig overleg tussen werkgever en vakbonden. In de praktijk echter eten de belangenorganisatie maar al te graag ook uit een ruif ….. de subsidieruif van Defensie. Voor de vorm liggen ze dwars maar gaan vervolgens akkoord met de werkgever. Andere onafhankelijke partijen – zoals de ODB – worden tegengewerkt en niet gefaciliteerd om ook deel te nemen aan het overleg met Defensie – anders wordt het kennelijk te druk rond de ruif.                          

Pieter Omtzigt concludeert bikkelhard: “Het is onze kliek in Den Haag die neerkijkt op hardwerkende Nederlanders”. Het is echter niet alleen de politiek maar ook de rechterlijke macht en pers die zich in de luren laten leggen.

Misschien een beetje ondergesneeuwd maar Omtzigt wil dat de Klokkenluiders-regeling wordt aangepast. En daar slaat hij de spijker precies op z’n kop. Prima dat parlementariërs opstaan en stelling nemen tegen onrecht ….

Het wordt hoog tijd!

Tekst: Putdeksel
Foto: Putdeksel

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: