20 mei, 2024
Onze vakbondCommando overdracht Defensieacademie

Commando overdracht Defensieacademie
C

Generaal-majoor Theo Vleugels heeft gisteren het commando over de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) overgenomen van Luitenant-generaal Richard Tieskens.
De ODB was door de vertrekkend commandant Tieskens uitgenodigd om bij deze indrukwekkende ceremonie aanwezig te zijn. Tieskens sprak over de inspiratie die hij haalde uit het contact met de cadetten en adelborsten. “Je hebt de gelegenheid in deze functie een deel van je ervaring en je visie op het officiersberoep over te dragen op de komende generaties van officieren”.

Commando overdracht KMA Breda

“Maar”, zo zei hij, “de nieuwe generaties houdt je ook scherp, en door goed te luisteren naar de verhalen en ervaringen van de cadetten en adelborsten kom je zelf ook verder”.

De nieuwe commandant NLDA Theo Vleugels ging in op de vele nieuwe uitdagingen die in deze functie zoals de reorganisatie te verwachten zijn. “De NLDA is volop in beweging en op dit moment vooral door de reorganisatie zoals het verplaatsen en integreren van IDL. Toch”, zo zei hij, “ liggen er ook kansen die deels voortkomen uit de reorganisatie, maar ook door gebruik te maken van de kracht van de NLDA” en hij citeerde de spreuk die in het KIM hangt; “Kennis is macht, karakter is meer”.

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: