17 juli, 2024
Onze vakbondCommandant moet kerstverloven intrekken

Commandant moet kerstverloven intrekken
C

In Trouw van 21 december stond aangegeven dat Schout bij nacht Erik Kopp, waarnemend Commandant CDC, twee dagen (prestatie)verlof, bedoeld voor de periode tussen kerst en oud en nieuw, terug moest nemen. Dit ter voorkoming dat andere militairen een vergelijkbare behandeling gingen eisen.

Verder wordt in het artikel aangegeven dat door het schrappen van deze twee dagen de schatkist, bij een gemiddeld dagsalaris van €150,- en bij 11.500 personeelsleden, € 3,4 miljoen is bespaard.

Het artikel wordt afgesloten met de opmerking dat een van de militaire vakbonden in het overleg, die twee dagen allang heeft weggestreept tegen het kerstpakket..! Laat ook daarvan niet iedereen hebben geprofiteerd. Moet ik nu iedere keer als ik vrij krijg, kijken of er iemand een vergelijkbare behandeling gaat eisen?

De vraag is, zit in mijn kerspakket ter waarde van €300,- wel hetzelfde als bij mijn collega aan de andere kant van het land? Kortom, we voelen ons weer helemaal “senang” bij Defensie! Het goede bericht is echter dat 2012 een schrikkeljaar is en die extra werkdag levert de schatkist, gezien de 70.000 defensiemedewerkers, dus een extraatje op van ruim één miljoen euro’s!

Van een opmerkzaam ODB-lid

Aoo, A.Baloney

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: