27 november, 2022
Onze vakbondCMHF Sector Defensie leden voorlichting

CMHF Sector Defensie leden voorlichting
C

De komende weken zal het bestuur van de CMHF-sector Defensie, waarbij de ODB is aangesloten, op verschillende locaties in het land de leden voorlichten over het eerste deelresultaat in de CAO-onderhandelingen.

Tijdens deze ledenvoorlichtingen zullen de onderhandelaars het eerste deelresultaat toelichten en zullen zij de vragen beantwoorden die bij de leden leven.

Klik hier voor de locaties, data en (richt)tijden van deze ledenvoorlichtingen. Op de locaties zelf zullen door middel van flyers de exacte tijden en locaties bekend worden gemaakt.

NB: de bijeenkomsten zijn ook toegankelijk voor militairen en burgermedewerkers die geen lid zijn van een van de verenigingen die zijn aangesloten bij de CMHF-sector Defensie.

Bron: CMHF Sector Defensie

21 REACTIES

 1. Waarom nee zeggen tegen iets waar je gewoon recht op hebt? AFMP is gewoon tegen om het tegen zijn. Klinkt stoer maar is dom. Ik zou zeggen; kom naar een voorlichting sessie en laat u duidelijk en eerlijk, zonder onderbuik informeren.

 2. Mark, wie heeft ooit gezegd dat dit het enige is wat er komt? De onderhandelaars zijn nog steeds in overleg, over een salarisverhoging is nog niet gesproken. Het enige dat concreet is en waar je dus ja of nee tegen moet zeggen is die 0.8%. De werknemersbijdrage van de pensioenversobering die per 1 januari is ingegaan. Een “sigaar uit eigen doos”. Het zou van de zotte zij als we dat NIET zouden krijgen, krijg je toestanden als bij de rest van het rijk. En de rest wat in dat deelresultaat staat is niet concreet, daar gaat dus nog alles mee gebeuren, mede met inbreng van de AFMP onderhandelaar. Mark, weet je wat het woordje DEELRESULTAAT inhoud? En daar zegt de AFMP nee tegen?

 3. Ik heb lopen nadenken om lid te worden. Ik ga dat nu echt niet meer doen! Het begint al met het feit dat niet allemaal alles helder verteld wordt. De 0,8% is de werkgeversbijdrage, en niet de werknemersbijdrage!! Verder vindt ik dat het democratisch gehalte heel laag is. Verder wordt er afgegeven op de VBM en AFMP die wel een ledenraadpleging doen. Neem hier eerst een voorbeeld aan!!! En geef niet af op dit proces bij hun. Zij zijn immers bezig met het democratisch proces. Kunnen jullie van leren!!!!!!!!!!!! Verder snap ik ook niet dat jullie akkoord gaan met het deelakkoord. Hoe gaan jullie dat bereiken? Is er geld genoeg. Verder snap ik ook niet met jullie achterban dat jullie in een centrale zitten met de Marine Officieren en De Nederlandse Officiers Vereniging.

  • Geachte Chris, dat je lid wil worden van een bond is alleen maar toe te juichen. Teveel collega’s lopen vanaf de zijkant te roepen terwijl ze actief meedoen noch lid zijn van een bond.

   1. Waar heb je gelezen of wie heeft jou verteld dat de 0,8% de werkgeverbijdrage was? Want DIE informatie is pertinent ONJUIST.
   2. Ik heb afgegeven op de AFMP, niet op het VBM. Dus niet de ODB. Ik maak, net als jij, gebruik van mijn democratische recht van vrijheid van meningsuiting.
   3. De ODB is net zo democratisch als Nederland zelf. Staat luid en duidelijk in de diverse statuten en reglementen. Heb je waarschijnlijk niet eens zelf gelezen, net als de punten in het deelresultaat.
   4. Ik lees dat je er allemaal niet veel van snapt, geeft niet, kom naar een van de voorlichtingsessies en alles zal duidelijk worden.

 4. Helemaal vergeten. Jullie roeptoeteren de laatste jaren heel veel alleen ik merk er nu niks meer van.
  Fijne paasdagen.
  Gr Chris

 5. Heel fijn dat jullie mijn reactie verwijderd hebben, zegt genoeg. Ging over democratie en het verkeerd uitleggen. Het gaat niet over het werknemersdeel van de pensioenpremie, maar over het werkgeversdeel. Verder heb ik overwogen lid te worden van de ODB. Alleen ga ik dat niet meer doen. omdat julie niet democratisch zijn. Heel veel verhalen over de VBM en AFMP. Zij doen aan democratie. Ik ga ervan uit dat jullie dit bericht laten staan. ik snap niet dat jullie qua achterban in een centrale zitten die bestaat uit de KVMO(Marine Officieren) en de NOV(Nederlandse Officiers Vereniging)!!!!
  Gr Chris

 6. Chris je roeptoetert zelf een eind raak, lees eerst eens het deelakkoord. Alles wordt daar helder en duidelijk verteld, tenminste wat nu duidelijk is. Lees DEELAKKOORD. Sukkel, ik word kwaad van dit soort lieden

 7. Beste first ben blij dat jij het begrijpt en dat alles helder is. Ik hoop dat het geld er is als er onderhandeld gaat worden. In ieder geval zit je vooraf al vast aan de leeftijdsophoging, want dat zit nu al in het deelakkoord. Daar ontkom je niet aan!!! Kijk even naar de getallen van de SVB. Misschien moet je wel tot aan je 63, 64 etc. Ik ben in ieder geval blij dat je vertrouwen hebt in de onderhandelingen met DEF. VUT premie zou ook al in januari gestopt worden. Is er nog steeds niet. Vertrouwen in DEF hahahah. Laat me niet lachen!

  Trouwens excuses, want mijn stukje is niet verwijderd. Ik zag het niet gelijk op de site.

  GR Chris

 8. Beste ad min. Goed stukken lezen. De 0,8 is echt het werkgeversdeel. Het werknemersdeel is al gewerkt in jan. Kijk zelfs maar op de DEF site. Ik vraag me werkelijk wel af of jullie het wel helder hebben!!!
  GR Chris,

  • Geachte Chris, ik denk dat je refereert naar deze passage op de website van defensie: Het verhogen van het salaris met 0,8 % voor militair- en burgerpersoneel per 1 januari 2015. Omdat de pensioenen per 1 januari 2015 zijn versoberd, betaalt Defensie minder pensioenpremie. Dit heet de werkgeversvrijval en komt geheel ten goede aan het werknemersloon. Hier moet nog bij dat deze opbouw bestaat uit 2 delen, een werkgeversdeel en een werknemersdeel Het werkgeversdeel is tov het werknemersdeel 3,25% / 0,8 %. De 0,8% is waar we nu over praten, de rest wordt ook in de avw meegenomen.

   Verder maak ik er geen woorden meer aan vuil. Prettige Pasen.

 9. 0,8% werkgeversdeel.
  DIE informatie is pertinent ONJUIST. Ik heb dat antwoord gehad.
  Antwoord blunder?
  GR Chris P&O Vonk

 10. Beste ad min. Dit is de laatste mail die ik stuur. Jullie snappen er werkelijks niks van!!!!!!!!!!!!
  Lees hieronder.

  Het verhogen van het salaris met 0,8 % voor militair- en burgerpersoneel per 1 januari 2015. Omdat de pensioenen per 1 januari 2015 zijn versoberd, betaalt Defensie minder pensioenpremie. Dit heet de werkgeversvrijval en komt geheel ten goede aan het werknemersloon.

  Het werknemersdeel is al verwerkt in januari!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Schiet mij maar lek!

  Gr en fijne paasdagen,
  Chris P&O Vonk

 11. Wat je r nog bij zet klopt niet!!! je maakt er een eigen verhaal van.
  Gr Chris P&O Vonk

 12. Wat een vuurwerk zo voor Pasen.Dacht dat deze discussie al lang gesloten was.Waar haal jij je informatie dan vandaan Chris Vonk? En hoe weten we of die informateur van jou de waarheid spreekt? Omdat jij het zegt,of diegene dat tegen jou zegt?
  Bovendien moet je je eens afvragen waarom de ODB bestaat. Is dat omdat de andere bonden de afgelopen jaren hun stinkende best hebben gedaan? Nou dat dacht ik dus niet.Ik ben lid geworden van de ODB omdat ze daadwerkelijk iets voor mensen doen en heb er vertrouwen in dat erbij de onderhandelingen de juiste beslissingen worden genomen bij de ODB.
  Dat de AFMP nú ineens tegen is na jaren van méélopen aan de hand van het ministerie van defensie vind ik misselijkmakend. Toen ik en een heleboel andere mensen ze nodig hadden gaven ze niet thuis en nu de wind goed staat voor protesten,meezeilen maar! Goed voor zieltjes winnen en doen alsof het ze ook maar iets kan schelen. Dáár geloof ik dus niet meer in.
  Ik weet niet of je lid bent van de AFMP en alleen maar probeert onrust te zaaien via deze site, maar ik heb de balen van lui die met dit soort al uitgekauwde verhalen alsnog proberen de ODB zwart te maken.En het lijkt er voor mij op dat jij dat ook probeert.Als dat niet zo is kom dan maar maar met zwart op wit betrouwbaar bewijs.Tot dat die er staat is deze discussie voor mij gesloten.

 13. onzin Mark 64 jaar waar haal je die flauwekul vandaan. En leg eens haarfijn uit welke beloftes Defensie in de afgelopen jaren heeft gedaan ? Dan zit je in een andere defensie als de mijne. 🙂

 14. Discussie gesloten???????? o ik weet het al een bla bla verhaal met een Pinokkio neus.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd: