31 mei, 2024
Onze vakbondBrakkeput Moet Dicht!

Brakkeput Moet Dicht!
B

Van het Defensie watersportcentrum Brakkeput aan het Spaanse Water te Curaçao is in 2004, in het kader van de bezuinigingen door Defensie, het restaurant-gedeelte van de hand gedaan. Met de toenmalige kopers is wel een duidelijke afspraak gemaakt dat Defensiepersoneel gebruik mocht blijven maken van het watersportgedeelte en dat zij tegen gereduceerde prijzen van de menukaart konden genieten.

In 2017 is door Dieuwertje Kuijpers van Follow The Money een artikel verschenen (www.ftm.nl/artikelen/raadselachtige-bezuinigingen-defensie-op-curacao?share=1) dat betrekking had op een definitieve sluiting van Brakkeput. Op dat moment was de naam van het watersportcentrum al gewijzigd in Boathouse . In dit artikel gaat zij in op de financiële wandel van Defensie aangaande Brakkeput.

Op 17 jabuari a.s. verschijnt een artikel in het Antilliaans Dagblad dat Boathouse (ex-Brakkeput) op last van de rechtbank haar deuren definitief moet gaan sluiten (https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/curacao/18870-restaurant-boathouse-moet-sluiten). Voor menig oud-antillenganger zal dit, gezien de vele bezuinigingen van de afgelopen 20 jaar, totaal niet vreemd overkomen. Velen zullen echter wel met gemengde gevoelens terugkijken op toch hele mooie tijden in Brakkeput aan het Spaanse Water.

Bron: Tekst Redactie/FTM/Antilliaans Dagblad
Foto: Aad Splinter/redactie 

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: