2 maart, 2024
Onze vakbondJuridische DienstverleningBewust lekken van geheimen mag kennelijk wel!

Bewust lekken van geheimen mag kennelijk wel!
B

In Engeland vecht Julian Assange al twee jaar zijn uitlevering door Engeland aan Zweden/Amerika aan (doorhalen wat van toepassing zal blijken). In de grootste democratie van de wereld, Amerika, zit soldaat Manning al jaren zonder enige vorm van proces vast wegens het bewust lekken van geheimen.

Op 1 februari jl. meldt het NRC dat nu ook de NAVO een rapport heeft gelekt dat de inlichtingendienst van Pakistan op grote schaal de Taliban helpt. Uiteraard is dat voor iedere militair groot nieuws. De NAVO zou dat hebben geconcludeerd uit het verhoor van 4000 krijgsgevangen.

Voorts wordt aangegeven dat de Taliban nog steeds grote steun hebben onder de bevolking en dat dit mogelijk voortkomt uit het feit dat de buitenlandse militaire steun aan Afghanistan in 2014 grotendeels zal wegvallen.

Ik zou mij toch echt zorgen maken als ik bij de NAVO zou werken, voordat je het weet ligt er een Internationaal Arrestatiebevel in afwachting van transport naar Amerika en/of loop je jaren met een elektronisch enkelbandje rond. Ziet u het gebeuren?

Er zijn dus kennelijk meerdere ‘juridische’ definities van lekken, die naar willekeur worden gebruikt!

Als je daarbij bedenkt dat Montesquieu (1689-1755), de grondlegger van de westerse democratie, nota bene een zeer grote invloed heeft gehad op een van de belangrijkste schrijvers van de Amerikaanse grondwet, namelijk James Madison uit Virginia, die ook wel de “Vader van de Amerikaanse Grondwet” wordt genoemd, dan ‘zie’ je in Parijs Montesquieu zich maar weer eens omdraaien in zijn graf.

U bent geïnformeerd.

Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: