16 april, 2024
Onze vakbondBelemmering vakbondswerk ODB door kartelvorm?

Belemmering vakbondswerk ODB door kartelvorm?
B

Vanaf het moment van oprichting van onze vakbond is de ODB systematisch tegengewerkt door verschillende vakbonden die actief zijn binnen de defensie organisatie. Zij willen hun belangen invloed en omzet beschermen (kartelvorming). Het blijkt dat twee HDP’s later de vakbonden hun invloed op de huidige HDP hebben versterkt waardoor het mogelijk werd om hem te bewegen een illegale actie te ondernemen tegen de ODB.

De HDP liet zich voor het (vakbonds)karretje spannen en stuurde een brief met daarin de boodschap dat de ODB zich aan moest sluiten bij een centrale. De ODB heeft dit inderdaad gelijk gedaan en wij hebben ons aangesloten bij de UOV, deze is maar liefst aangesloten bij de AC (VBM) en MHP. Alles goed, zou je zeggen maar dit is niet helemaal waar. Want de HDP wil nog steeds niet praten met de ODB. Met als klap op de vuurpijl het “berufsverbot” tegen de ODB binnen de CZSK organisatie.

U kunt er gif op innemen dat de ODB dit gaat aanvechten. En gaat winnen! De HDP gaat scheef op een heleboel verdragen wetten en regelgeving. Waar Defensie zich ook aan te houden heeft. Het filmpje van slechts 8 minuten laat de lezer duidelijk zien waarom de ODB zoveel tegenwerking krijgt en waarom de leden van vakbonden onwetend worden gehouden. Maar daar heeft u de ODB voor, nietwaar?

[vc_video link=”http://www.youtube.com/v/-VhYBUDC6DY”]

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: