31 mei, 2024
Onze vakbondBelastingserviceBelastingservice: Hoe vraag ik een machtigingscode aan?

Belastingservice: Hoe vraag ik een machtigingscode aan?
B

Voor zowel hulp bij het invullen van je toeslagen, als voor het invullen van  je belastingaangifte, heb je een machtigingscode van de Belastingdienst nodig. Lees hier hoe je dit regelt:

Voor het invullen van de belastingaangifte

De Belastingservice ODB kan je aangifte in 2019 alleen verzorgen als je de machtigingscode meestuurt die je ontvangen hebt per post van de Belastingdienst. Zonder deze code kunnen wij je niet helpen. ODB-leden die in 2018 hun aangifte hebben gedaan via Belastingservice ODB, hebben de machtigingscode eind januari/begin februari 2019 opgestuurd gekregen door de Belastingdienst.

Heb je deze niet ontvangen of heb je in 2018 niet je aangifte door de Belastingservice ODB laten invullen, dan moet je de code aanvragen. Pas na ontvangst van de machtigingscode kan de Belastingservice ODB je aangifte in behandeling nemen.

Voor het invullen van toeslagen

Ook voor het laten invullen van je toeslagen, heb je een machtigingscode van de Belastingdienst nodig. Deze krijg je niet automatisch thuis gestuurd, maar moet je zelf aanvragen.

Er zijn 2 verschillende manieren waarop je de machtigingscode kunt aanvragen bij de Belastingdienst.

  1. Je beschikt over een DigiD-code. Om een machtigingscode aan te vragen log je in op https://machtigen.digid.nl/. Na inloggen klik je op ‘machtiging aanvragen’ en volg je de verdere instructies. De code is direct beschikbaar. Maar kom je er niet uit, neem dan contact op met de DigiD helpdesk: https://www.digid.nl/contact/.
  2. Je kunt bellen naar het telefoonnummer 088 – 123 65 55, op werkdagen van 8.00-22.00 uur, geef je burgerservice-nummer door en vraag een machtigingscode aan. 

LET OP: Het duurt circa 5 werkdagen voordat je de machtigingscode thuis per post ontvangt. Wees dus op tijd met je aanvraag.

Wanneer je ook een afspraak voor je partner maakt, dan heeft deze een eigen machtigingscode nodig

Bron: Mindef
Foto: Mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: