Geacht bestuur van de ODB,

Allereerst wil ik u een compliment geven voor uw brief aan de Koning.
Daadkracht voorop!!  Maar hoe verder?

Het gesteggel met gelden over en weer wordt zo langzamerhand weerzinwekkend.
Het is niet de bedoeling dat geld van werkende militairen wordt overgeheveld naar personeel met UKW. Ik snap ook wel dat de Minister van Financiën dat graag wil. Maar zo zijn we niet getrouwd.

UKW-geld is géén geld wat van Defensie hoort te komen. Wat dan gebeurt is dat het werkende personeel de dupe wordt van het AOW-gat, want dáár zou het geld dan vandaan moeten komen. En als vakbond moet je niet willen dat er een tweedeling tussen je leden komt.

Waar de fout is ontstaan, moet die ook opgelost worden en niet afgeschoven. En die fout is NIET ontstaan bij het personeel.

Dus dames en heren van de vakbonden: rug recht en sta voor je leden (en iedereen die er van profiteert, maar dat is weer een ander verhaal). We willen toch niet dat er Belgische toestanden gaan ontstaan.

Dicht dat AOW-gat, maar niet ten koste van het werkend personeel!!!

Bron: Putdeksel

Noot: Putdeksel schrijft op eigen titel op de website van de ODB. De inhoud kan afwijken van de officiële mening van het bestuur van de ODB. U kunt niet corresponderen met Putdeksel. U mag wel op de website reageren.

KlussenKlussen
Vorig artikelWaterkanon Tegen Betogende Belgische Militairen
Volgend artikelBezoek Koning Aan De Ruyter In Egeïsche Zee

12 REACTIES

 1. Volgens een artikel in het NRC is ons AOW- gat een gevolg van vlug Lenteakkoord 2013 in combinatie met stroeve verstandhouding tussen mindef en de vakbonden (die het lef hebben om een rechtszaak aan te spannen). Men wist bij het tot stand komen van het Lenteakkoord dat militairen in een gat zouden vallen maar lieten het aan mindef over om het op te lossen.

 2. Een gedeelte gaat dan vast uit arbeidsvoorwaarde komen zoals middelloonstelsel ipv eindloonstelsel Gewoon belachelijk. Ze zijn met de ophoging van de AOW een paar regels in de wet vergeten. Oa de bijzondere positie van de militair. Uberhaupt hebben ze de militairen vergeten bij de ophoging van de AOW leeftijd en het is dus bizar dat de vakbond t moet oplossen over t actief dienende personeel terwijl ze zelf de fout hebben gemaakt. Dit kan gewoon niet zelfs al zou men verzoeken langer te dienen val je dadelijk ook in dat voorgestelde plan. Te gek voor woorden ?

 3. Dat geld ook voor niet militairen. Ik ben 60 en heb al 40 jaar gewerkt. Ik ben werkeloos ben artrose patiënt en kom niet meer aan de bak. Krijg met 65 mijn pensioen en met 67 pas mijn AOW.. Dus wij zijn net zo goed gepakt door de regering..

 4. Ik kan me niet herinneren dat de ODB enige rechtzaak ten faveure van één van hun leden heeft aangespannen dus heeft het sturen vaneen brief naar de koning weinig tot geen nut. Als je als ODB voor je leden opkomt moet dat van meet af aan duidelijk zijn. Nu lijkt het er op dat het werk van de vakbonden die hun leden wel hebben geholpen met hun rechtzaak wordt gebruikt om een paar veren in eigen achterste te steken.

  • Wat ik nog steeds en nu weer (en ik blijf het herhalen) verbazingwekkend vind, is dat er steeds gesproken wordt over veren in anussen en verschillende vakbonden.Uiteindelijk gaat het er om dat het probleem wordt opgelost en gaat het om de mensen die geholpen worden.
   Het is jammer dat de meeste mensen schijnbaar geen idee hebben hoe het politiek werkt. En dat is hoe meer aandacht, des te vaker wordt er in de politiek óók aandacht aan besteed. Politici hebben vaak geen idee waar dat AOW-gat over gaat, maar moeten wel beslissen over hoe die wordt opgelost. Hoe meer informatie ze krijgen, hoe beter dus.
   Dat u meneer Denissen nu op de website komt om even uw gal te spuwen en klaar… ,laat in ieder geval zien dat u niets over de ODB weet.

 5. Inderdaad lijkt erop, maar de waarheid idd anders al diverse mensen daarmee geholpen.
  Een vraag aan de voorzitter, en je krijgt antwoord.
  Korte lijnen, geeft een hoop duidelijkheid.
  Mvg Nico

 6. Putdeksel ik deel je mening. De bonden mogen ook in mijn ogen geen gebruik maken van arbeidsvoorwaardengeld. Je hoort in bepaalde vakbondskringen (zeker 2 vakbonden) dat zij dit wel willen. Sterker nog hun achterban wordt op dit moment voorzichtig ingelicht dat dit de beste oplossing wordt. Als excuus wordt aangehaald dat de pensioenen niet meer geïndexeerd worden. Maar als actief dienende is bij mij hetzelfde aan de hand. Zou je daar een stukje over willen schrijven dat deel ik dit weer door aan mijn collega’s.

 7. Ik vind het vreemd dat aan uw bijstand bij het AOW-gat geen ruchtbaarheid is gegeven. Kunt u mij vertellen hoeveel zaken betreffende het AOW-gat heeft behandeld en zo ja, wat was het resultaat bij de rechtbank?
  Of is dit iets wat onder de pet moet blijven?

  • Meneer Denissen,

   Omdat de zaken betreffende het AOW-gat gecompiceerd en veelomvattend zijn, worden deze in samenwerking met alle vakbonden (wat andere vakbonden ook zeggen) gezamenlijk behandeld.
   Er zijn twee rechtzaken geweest waarin de rechter uitspraak heeft gedaan in het voordeel van de bonden.De minister respecteert de uitspraak en gaat dus niet in beroep.
   Dat is ook het grote probleem, want dan moet de minister uit eigen zak ( lees defensiebegroting) het geld gaan betalen. Dan moet dus de defensiebegroting drastisch omhoog.
   Wat betreft de aantallen; iets meer dan duizend mensen hadden vóór deze rechtzaak bezwaar aangetekend. Misschien moet de rest van de 17.000 gedupeerden nog lid worden van een vakbond? Dit had u via de kranten en internet allemaal kunnen lezen als u zich misschien eerder verdiept had in de materie.

Reacties zijn gesloten.