13 april, 2024
Onze vakbondAOW Gat En Morele Waarden Kabinet

AOW Gat En Morele Waarden Kabinet
A

Al tweemaal heeft de rechterlijke macht uitspraak gedaan; het AOW-gat tussen 65 en 67 jaar moet worden gedicht en dat is een zaak van de werkgever. Dus niet proberen door onderhandelingen onder dit ‘probleem’ uit te komen.

Den Haag heeft bij wet de beslissing genomen de AOW-leeftijd te verhogen. Het is dan óók aan de Nederlandse Staat om alle daaruit voortvloeiende consequenties te accepteren. Niet door te zeggen “het is de wet”, want diezelfde dames en heren hebben die in elkaar geknutseld. Dat is dan ook gelijk de oplossing voor dit probleem: pas de wet aan of zorg voor een tijdelijke oplossing.

Nu probeert men bij het ministerie van Defensie de werkenden tegen de niet-werkenden uit te spelen. “We kunnen het wel repareren, maar alleen via de arbeidsvoorwaarden”, zeggen ze. Dit is een heel vies spelletje dames en heren!!! Ik hoop niet dat iemand daar in trapt.

NEE!NEE!NEE!

Het één heeft niets met het ander te maken.

Gezien de komende verkiezingen snapt iedereen dat de politiek probeert de oplossing van niet-betalen voor zich uit te schuiven. De vakbonden moeten hen die kans niet geven en gunnen. Dan moet het ministerie van Defensie al die mensen, die de dupe worden van deze misstap, maar passend werk aanbieden tussen hun 65-ste en 67-ste.

Ze schijnen in Den Haag maar niet te begrijpen dat je van de helft van je inkomen niet kunt leven. Wél als je een ‘Haags’ inkomen hebt natuurlijk, maar niet als je tegen het minimum inkomen aan zit. Het laat alleen maar zien dat dit kabinet geen weet heeft hoe de gemiddelde oud-militair moet rondkomen, maar nog erger is dat het ze schijnbaar totaal niet interesseert.

Bron: Putdeksel

Noot: Putdeksel schrijft op eigen titel op de website van de ODB. De inhoud kan afwijken van de officiële mening van het bestuur van de ODB. U kunt niet corresponderen met Putdeksel. U mag wel op de website reageren.

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: