Al tweemaal heeft de rechterlijke macht uitspraak gedaan; het AOW-gat tussen 65 en 67 jaar moet worden gedicht en dat is een zaak van de werkgever. Dus niet proberen door onderhandelingen onder dit ‘probleem’ uit te komen.

Den Haag heeft bij wet de beslissing genomen de AOW-leeftijd te verhogen. Het is dan óók aan de Nederlandse Staat om alle daaruit voortvloeiende consequenties te accepteren. Niet door te zeggen “het is de wet”, want diezelfde dames en heren hebben die in elkaar geknutseld. Dat is dan ook gelijk de oplossing voor dit probleem: pas de wet aan of zorg voor een tijdelijke oplossing.

Nu probeert men bij het ministerie van Defensie de werkenden tegen de niet-werkenden uit te spelen. “We kunnen het wel repareren, maar alleen via de arbeidsvoorwaarden”, zeggen ze. Dit is een heel vies spelletje dames en heren!!! Ik hoop niet dat iemand daar in trapt.

NEE!NEE!NEE!

Het één heeft niets met het ander te maken.

Gezien de komende verkiezingen snapt iedereen dat de politiek probeert de oplossing van niet-betalen voor zich uit te schuiven. De vakbonden moeten hen die kans niet geven en gunnen. Dan moet het ministerie van Defensie al die mensen, die de dupe worden van deze misstap, maar passend werk aanbieden tussen hun 65-ste en 67-ste.

Ze schijnen in Den Haag maar niet te begrijpen dat je van de helft van je inkomen niet kunt leven. Wél als je een ‘Haags’ inkomen hebt natuurlijk, maar niet als je tegen het minimum inkomen aan zit. Het laat alleen maar zien dat dit kabinet geen weet heeft hoe de gemiddelde oud-militair moet rondkomen, maar nog erger is dat het ze schijnbaar totaal niet interesseert.

Bron: Putdeksel

Noot: Putdeksel schrijft op eigen titel op de website van de ODB. De inhoud kan afwijken van de officiële mening van het bestuur van de ODB. U kunt niet corresponderen met Putdeksel. U mag wel op de website reageren.

KlussenKlussen
Vorig artikelCAO Overleg Hervat
Volgend artikelBouw Marinierskazerne Ernstig Vertraagd

11 REACTIES

 1. Na alle teleurstellingen kom ik maar tot één conclusie voor deze regering en haar minister van defensie:
  [ ] geschikt
  [x] ongeschikt

 2. Dit hele circus is een farce van de bovenste plank !!!!
  Er zijn zaken die in dit land net dit kabinet gebeuren waar de hinden geen brood van lusten, en dat kan en mag allemaal zo gebeuren !!!!
  En als er dan iets zo duidelijk is voor iedereen als het AOW gat voor militairen dan schuiven ze het voor zich uit en willen dan een oplossing aandragen die ten koste gaat van de actief dienende militairen, en dan vinden men het gek dat de binden niet willen praten !
  Ik probeer het hier netjes te verwoorden maar dat valt me nog niet mee, het stoom komt uit mijn oren, zeker als ik zie wat voor gewetenloze prutsers wij in dit kabinet hebben neergezet: een aanfluiting iets anders kan ik er niet van maken !!!!!
  Ze zouden zich hun ogen uit hun hypocriete kop moeten schamen, zeker voor de mensen die ervoor gezorgd hebben dat deze waardeloze politiekers zich altijd zonder problemen hebben kunnen voorbereiden op hun carrière, bedoel dat hun veiligheid gegarandeerd was !!!!!
  En dan nu, nu het erop aankomst, vergeten wat die altijd voor het land, en hun, hebben gedaan, dan moet je toch een hele slechte mentaliteit hebben !!!!
  Ik mag hopen dat deze mensen zelf eens ern x in zo’n
  situatie terecht komen, maar dat zal wel een stille hoop zijn denk ik, kijken hoe ze dan reageren !!!!
  Mijn enige hoop is dat de Tweede Kamer de ballen heeft en een motie kamerbreed steunt en dit waardeloze kabinet de opdracht geeft dit voor de mensen die vele jaren hebben gezorgd voor vrede en veiligheid in dit land, het te regelen !!!!

 3. Geweldig stukje toneel. De acteurs speelden elkaar mooi het balletje toe. Wij hebben weer eens gezien dat het decor alleen anders was. Verder totaal geen toevoeging aan hetgeen we al aan hebben zien komen.

  Het spel begint nu pas voor MINDEF.

 4. ‘Putdeksel schrijft op eigen titel op de website van de ODB. De inhoud kan afwijken van de officiële mening van het bestuur van de ODB. ‘

  Ik hoop dat ditmaal de mening van Putdeksel niet afwijkt van de officiële mening van het bestuur van de ODB.

  • Inderdaad, maar wat is het standpunt van de bond(en). Een aantal maanden onderhandelen en dan toch maar weer achter mindef aanlopen met een oplossing die voor ons geen oplossing is?!?

   Ik hoop het niet, maar nu moeten alle bonden hun bestaansrecht gaan bewijzen!!!

  • Beste Straattegel

   Putdeksel geeft in zijn/haar commentaar altijd zijn/haar mening weer, zonder dat de redactie en/of bestuur deze kunnen/mogen wijzigen. Daarom zet de redactie/bestuur van de ODB deze zin onder elk artikel van Putdeksel.

   • OK, leuke reactie. Maar wat is het standpunt van de bond. Wat gaan jullie doen aan deze wanvertoning van deze regering?

 5. Goed geschreven stuk, MINDEF heeft deze defensie alleen maar om zeep geholpen, en die gene die tihun 65e wachtgeld krijgen, burger en militair worden door haar achteloos op hun 65e de bijstand in getrapt. Bedankt voor uw bewezen diensten en rot nu maar op, zo voelt het!

Reacties zijn gesloten.