21 juli, 2024
Onze vakbondABP Ontwikkelt Persoonlijke Pensioenpot Samen Met Deelnemers

ABP Ontwikkelt Persoonlijke Pensioenpot Samen Met Deelnemers
A

ABP wil deelnemers makkelijk inzicht geven in hun eigen pensioen. Daarom ontwikkelen we de persoonlijke pensioenpot. Hierin wordt duidelijk welk bedrag deelnemers tot nu toe hebben opgebouwd. Ook maakt het inzichtelijk wat de persoonlijke inleg is, wat de werkgever inlegt en wat het resultaat van beleggingen is. We willen de persoonlijke pensioenpot in 2018 aanbieden aan alle deelnemers van ABP.

 Verder ontwikkelen

De persoonlijke pensioenpot is door ABP en haar pensioenuitvoerder samen met deelnemers ontwikkeld. De eerste onderzoeksresultaten laten zien dat maar liefst 94% van de deelnemers de pensioenpot jaarlijks wil ontvangen. Dit is voor ABP reden om het concept de komende periode nog verder te ontwikkelen in interactieve dialoog met deelnemers.

Vertrouwen

Het vertrouwen in pensioenen staat onder druk. ABP en de pensioenfederatie hebben hier onderzoek naar gedaan. Daaruit blijkt dat deelnemers tot 45 jaar geloven dat er straks geen pensioen meer voor hen is. Uit het onderzoek blijkt ook dat deelnemers denken dat ze nu meer premie betalen dan ze straks terugkrijgen aan pensioenuitkering. Dit zijn misvattingen, maar ze leven sterk onder deelnemers. De persoonlijke pensioenpot laat deelnemers zien wat ze tot nu toe voor zichzelf hebben opgebouwd.

Deelnemers reageren positief

Deelnemers zijn zeer te spreken over het inzicht dat de persoonlijke pensioenpot hen geeft. 80% van de onderzochte deelnemers vindt de informatie duidelijk, nuttig en interessant. Verder blijkt dat de persoonlijke pensioenpot deelnemers activeert. Dat wil zeggen dat ze zich actiever gaan bezig houden met hun pensioen.

Bron: ABP

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: