24 mei, 2024
Onze vakbond18.000 aanwezigen bij  Indië-herdenking

18.000 aanwezigen bij  Indië-herdenking
1

Ongeveer 18.000 Indië-veteranen, familieleden en nabestaanden hebben zaterdag 6 september in het gastvrije Roermond voor de 27ste maal de jaarlijkse nationale Indië-herdenking bijgewoond. Zij herdachten bij het monument in het Nationaal Herdenkingspark Roermond en het Natuurpark Hattem, hun dierbaren.

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) hield tijdens de herdenkingceremonie een korte toespraak. Na de officiële kranslegging namens de Staten-Generaal volgde de taptoe en na een minuut stilte voerde de Koninklijke Luchtmacht met vier F-16 straaljagers een indrukwekkende Missing Man Formation uit. Ook waren er vele kransleggingen waaronder die van de ODB . Erik Jurriëns voorzitter ODB legde namens bestuur en leden een krans bij het monument.

De erewachten werden gevormd door een eredetachement van het 41e Pantser Genie Bataljon uit Oirschot, de Koninklijke Marechaussee en het 12e Infanterie Bataljon Regiment van Heutsz uit Schaarbergen 11e Luchtmobiele Brigade. De Fanfare ‘Bereden Wapens’ en het Reuvers Mannenkoor zorgen voor de muzikale ondersteuning.

Bij de jaarlijkse bijeenkomst worden de ruim 6200 Nederlandse militairen herdacht die tussen 1945 en 1962 omkwamen tijdens missies in de toenmalige overzeese gebiedsdelen Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea.

bron: Redactie, NIM, Limburgs Dagblad

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: