Het zal je maar gebeuren. Je bent van plan in de slaapbarakken even je sportspullen op te halen en je wilt gebruik maken van de trap om er te komen …. vervolgens word je helemaal de huid vol gescholden. Dat overkwam een lid van de ODB. Maar daar bleef het niet bij. Hij werd ook door de Kmar ondervraagd omdat een aanklacht wegens vernieling was ingediend.

Het ODB lid nam direct contact op via onze website. De juridische dienst spoedde naar de eenheid van de militair om poolshoogte te nemen. Het bleek een klacht te zijn van een werknemer van een burgerbedrijf dat een renovatie uitvoerde aan de slaapbarakken van de basis. De militair wilde de trap nemen tijdens deze renovatie maar werd daarvan weerhouden door de bewuste werknemer die enorm tegen de militair uitviel. Hiervan had hij een getuige die dat kon bevestigen. De volgende dag was de gehele renovatie teniet gedaan door het leek wel 10-tallen personen die de trap hadden genomen. De foto’s die werknemer van een burgerbedrijf had gemaakt van de trap met de vernieling, tezamen met de naam van het ODB lid belandde al snel bij de Kmar.

De Kmar kwam binnen een week in de lucht en de bewuste militair werd aan de tand gevoeld. Al snel bleek dat er geen enkel bewijs, dus alleen het een hoop gebakken lucht was. Het OM verklaarde hierop de aanklacht niet ontvankelijk.

Onze militair had een eenvoudig te onthouden achternaam die kennelijk door de klager werd gebruikt om maar een “schuldige” te kunnen aanwijzen.

bron Juridische Dienst

KlussenKlussen
Vorig artikelFlexibel arbeidscontract maakt minder tevreden
Volgend artikelBronzen Schild voor DGLC

1 REACTIE

  1. Oh, ik mag de trap niet gebruiken? Egaal op welke manier de werknemer van het burgerbedrijf dit heeft gezegd, de trap mag niet gebruikt worden !!
    Uiteindelijk wordt hier collectief en opzettelijk een trap vernield !! En maar huilen. Hier moet meenig een zich schamen

Comments are closed.