• ✔ Dé vakbond met de laagste contributie
  • ✔ Wij staan klaar om je te helpen
  • ✔ We zijn 100% onafhankelijk

Nederlandse Defensie Industrie Op Eigen Benen?

Nederland en Europa moeten op eigen benen kunnen staan. Nederland moet zich kunnen beschermen en daarvoor is een sterke basis nodig van kennis, technologie en capaciteiten. Minister van Defensie zei dit 15 november jl. in Rotterdam op de jaarlijkse...

Boekbespreking: ‘Trijp’

Op 24 november verschijnt Trijp, de tweede roman van Annemarie Bleeker. Trijp vertelt het verhaal van Bosnië-veteraan Simon die worstelt met zijn traumatische ervaringen als militair. Het eerste exemplaar wordt in Herinneringscentrum Kamp Westerbork uitgereikt aan Olaf Nijeboer, voorzitter van de werkgroep Dutchbat III.

Extra Slagkracht Tegen Cyberdreiging

Defensie vergroot haar offensieve cybercapaciteiten en cyberweerbaarheid. Dat is nodig om de krijgsmacht en Nederland te beschermen tegen de digitale dreigingen. De grootste dreiging komt van landen, die zich weinig aantrekken van de regels. Dit staat in de nieuwe Defensie Cyber Strategie die minister Bijleveld 12 november 2018 aan de Kamer stuurde.

Naam Combat Support Ship Wordt Zr.Ms. Den Helder

De marine onthulde 9 november 2018 niet alleen het uiterlijk, maar ook de naam van het nieuw te bouwen combat support ship (CSS). Het wordt: Zr. Ms. Den Helder. Het nieuwste marineschip voer vandaag als 3D-animatie de Helderse haven binnen. Ook was een varend model van 8 meter lengte te zien bij het Maritiem Research Instituut (MARIN) in Wageningen.

Renovatie En Nieuwbouw Bedrijfskantines Defensie!

De voedselveiligheid bij Defensie is verbeterd. Na een nieuwe inspectieronde bleven de constateringen binnen de door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gehanteerde norm. Eerder dit jaar werden door Defensie op verschillende locaties bedrijfskantines waaronder Het Meeuwennest in Den Helder gesloten om te voorkomen dat gezondheidsrisico’s zouden ontstaan.

Reünie 10 Mei 2019 Ex-Schrijvers/LDA KM

De reüniecommissie ex-schrijvers/logistieke dienst administratie der KM zal op vrijdag 10 mei 2019 haar 2-jaarlijkse reünie houden. De reünie is toegankelijk voor actief dienenden en post-actieven uit de doelgroep. Tevens zijn echtgenotes, partners/begeleiders en introducés van harte welkom.

Defensie Onder Verscherpt Toezicht Kamer(?)

GroenLinks wil dat het ministerie van Defensie onder verscherpt toezicht komt te staan van de Tweede Kamer. Afgelopen woensdag 31 oktober heeft Kamerlid Isabelle Diks een voorstel hiertoe gedaan. Na een jaar van veiligheidsincidenten, slechte zorg voor het personeel en geklungel in de bedrijfsvoering blijkt dat Defensie niet in staat is de problemen alleen op te lossen. Volgens Diks moet de Kamer staatssecretaris Visser te hulp schieten.