21 juni, 2024

Nu lid worden...

...van de jongste, voordeligste en snelst groeiende militaire vakbond met het meeste ledenvoordeel!

Aanmeldformulier:

Als vakbond hebben wij vele mogelijkheden om jou, maar ook jouw partner, bij te staan!

Al 18 jaar onafhankelijk

De Onafhankelijke DefensieBond (ODB) is een vakbond die is opgericht om de collectieve en individuele belangen te behartigen van personeel (militairen en burgers) in dienst van het Ministerie van Defensie en hun familieleden evenals de gepensioneerden, weduwen en weduwnaren van defensiepersoneel.

Team-Onafhankelijke-Defensiebond-2018-ODB

Voordelen Aanvullend Lidmaatschap

Met het aanvullend lidmaatschap van de Onafhankelijke Defensiebond heb je niet alleen alle ondersteuning zoals bij het basis lidmaatschap, maar ook kostenloze ondersteuning (vanuit ondersteuningsfonds Onafhankelijke Defensiebond) voor:

  • ✓ Militair Bestuursrecht
  • ✓ Militair Strafrecht (alle denkbare strafzaken die direct met je werk te maken hebben)
  • ✓ Algemeen Bestuursrecht
  • ✓ Vergoeding advocaat kosten Algemeen Strafrecht; na toestemming van en bemiddeling door het Hoofdbestuur (zie reglement RRO)
  • ✓ Gratis mediation bij echtscheiding
Team-Onafhankelijke-Defensiebond-2018-ODB

Voordelen Basis Lidmaatschap

Lidmaatschap van de Onafhankelijke Defensiebond betekent lid te zijn van een vakbond die zich wèl wil inzetten voor de militair en burger defensieambtenaar; niet alleen voor de arbeidsvoorwaarden maar ook een vakbond die in de bres wil springen voor het gezin als dat nodig is. Lid zijn van de Onafhankelijke Defensiebond betekent lid zijn van een vakbond die gelooft in het bestaan van een goed opgeleide en goed uitgeruste krijgsmacht die alle taken zelfstandig kan uitvoeren en zich afzet tegen elke vorm van afbraak. Met het basis lidmaatschap kan je voor juridische vragen en ondersteuning terecht bij de raadsmannen van de Onafhankelijke Defensiebond. Alle geschillen met jouw werkgever (arbeidsrecht) tot het niveau van Algemeen Bestuurlijke Geschillen (ABG) kunnen door onze raadsleden worden bijgestaan (dit is dezelfde juridische service als andere vakbonden).

Militaire Vakbond ODB

Gerelateerd:

45 Pantserinfanteriebataljon verhuist naar Soesterberg

De Nederlandsche Bank (DNB) stalt de goudvoorraad die nu nog in Amsterdam ligt bij Defensie. Defensie, het Rijksvastgoedbedrijf en De Nederlandse Bank bezegelden 4 oktober jl. in Amsterdam de erfpachtovereenkomst met een handtekening.