Stichting Fokker G1

Donateurs van de Stichting Fokker G1 zijn collectief lid van de Onafhankelijke Defensie Bond Het collectief lidmaatschap geeft leden van de Stichting Fokker G1 dezelfde rechten en plichten als leden die onder het reglement buitengewone leden vallen met als uitzondering dat voor donateurs van de Stichting Fokker G1 geen oorkonden worden uitgegeven.

De ODB als Stichting Fokker G1 zijn overeengekomen dat donateurs geen ledenpas ontvangen.

De Stichting Fokker G1 heeft op haar website uitgebreide informatie over haar project en webwinkel.

Voor ODB leden geldt een donateur korting van 10% op artikelen die worden aangeschaft in de webwinkel van de Stichting Fokker G1.

Het boek

Uitgeverij Lanasta verzorgt ons eerste boek over de Fokker G-1 Jachtkruiser. Dit rijk geïllustreerde boek (248 bladzijden) is door de Stichting Fokker G-1 samengesteld. Het beschrijft het ontwerp, de ontwikkeling, de buitenlandse belangstelling, de varianten en de doorontwikkeling van deze prachtige Nederlandse jager vanaf 1936 tot de aflevering in 1939. Er is door de vier auteurs zeven jaar aan gewerkt en is het resultaat van 18 jaar onderzoek. De fotobijschriften zijn tevens in het Engels.

Deel 2 staat op stapel voor de zomer van 2012 en beschrijft de operationele historie en de overgang naar de Luftwaffe. Een mooi bezit voor ondermeer oud-Fokker medewerkers, modelbouwers en historisch geïnteresseerden! Het boek is via de website van Stichting Fokker G-1 te bestellen.

Deel 2

Inmiddels is het tweede deel uit.

Al met al is dit de meest volledige uitgave ooit (samen met deel 1) over dit beroemde vliegtuigtype. Koop (ook) deel 2 en laat u verrassen.

Fokker G-1 Le Faucheur (deel 2)” is vanaf 15 maart in de boekhandel leverbaar. Ook via de Stichting Fokker G-1 kunt u deze boeken bestellen. ISBN nr: 978-90-8616-121-8

Het model

Dit mahoniehouten bureaumodel met een spanwijdte van 50 cm is met de grootste zorg voor ons met de hand samengesteld en afgewerkt. Het wordt afgeleverd met een serienummer en certificaat en is beperkt leverbaar. Een sieraad voor op uw bureau of kast! Het model is via de website van Stichting Fokker G-1 te bestellen.