15 juli, 2024
IndustrieNieuwe Tank-overall

Nieuwe Tank-overall
N

Ventilatiegaten, dunnere en dus beweeglijkere stof, knie- en elleboogbescherming en een ruime verdubbeling van de beschikbare maten. Het Nederlandse eskadron van 414 Pantserbataljon in Bergen-Hohne kreeg 25 september jl. nieuwe tank-overalls.

Nieuw camouflage
De nieuwe kleding biedt meer veiligheid, aanzienlijk meer comfort én de tankers beschikken hiermee over het nieuwe camouflagepatroon. Op termijn gaat de hele Nederlandse krijgsmacht hier in gehuld.

Klepje voor pennen
De tank-overalls zijn ontwikkeld met hulp van de gebruikers, het Nederlandse KPU-bedrijf en de Duitse evenknie. Zo is het verwervingstraject verkort door het Duitse programma van eisen over te nemen. Op aangeven van de Nederlandse tankbemanning kwamen onder meer grotere zakken op de borst en een klepje over de pennen, zodat mensen niet blijven haken.

Operationele omstandigheden
Het eskadron test de overall tot december onder operationele omstandigheden. Dan kunnen verdere verbeteringen worden aangegeven. Daarna volgt de definitieve aanbesteding voor de hele landmacht. Op termijn moeten ook de gebruikers van andere pantservoertuigen de nieuwe overall krijgen. De Duitse collega’s van 414 Pantserbataljon beschikken over enkele weken een eigen variant van de overall, met het Duitse camouflagepatroon.

Bron: Mindef
Foto: AVDD/redactie

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: