17 juli, 2024
IndustrieNieuwe Boten Kustwacht Caribisch Gebied

Nieuwe Boten Kustwacht Caribisch Gebied
N

De Kustwacht Caribisch gebied nam 24 januari jl. de 2e batch van vier Metal Shark Interceptors in gebruik. Na de vier exemplaren die vorig jaar op Curaçao arriveerden, beschikt nu ook de Kustwacht Aruba over deze razendsnelle patrouilleboten. Voor het zover was, zegende een aalmoezenier de boten in.

Metal Shark Interceptor
Scheepsbouwer Metal Shark uit Jeanerette (Louisiana, VS) ontwierp en bouwde de boten speciaal voor de kustwacht. De 38’ (zo’n 11,60 meter) Defiant monohull patrouilleboten vervangen de vloot van SuperRhib-motorboten. Naast de acht Interceptors op Aruba en Curaçao komen er in de loop van dit jaar ook nog vier voor het steunpunt op Sint Maarten.

Langere inzetbaarheid
De boten hebben onder meer een kajuit waardoor de kustwachtteams beschermd zijn als zij in weer en wind moeten werken. Andere verbeteringen zijn ergonomische stoelen en een toilet. Daardoor kunnen bemanningen opsporings- en SAR-activiteiten (search and rescue) langer volhouden. De technische afdeling van de kustwacht is opgeleid om onderhoud uit te voeren.

Grote vooruitgang
Justitieminister Andin Bikker zei dat de wateren van Aruba veiliger moeten worden en dat de Metal Sharks hieraan bijdragen. Ook Hoofd Steunpunt Randy Paskel is tevreden met dit project: “Ons personeel is erg gemotiveerd om met de nieuwe boten te gaan werken. We hebben veel gedaan om de Super Rhibs draaiende te houden in afwachting van de Metal Sharks en zien dit als een grote vooruitgang.”

Bron: Mindef
Foto: AVDD

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: