25 mei, 2024
IndustrieNieuw Militair Transport Voor Caribisch Gebied

Nieuw Militair Transport Voor Caribisch Gebied
N

Defensie in het Caribisch gebied kreeg vanaf 4 juli jl. de beschikking over 33 nieuwe operationele vrachtwagens (4×4 / 6×4 / 6×6) ter vervanging van de DAF 4- en 10-tonners. Een memorabel moment aangezien het voor het eerst in 25 jaar is dat het Commando Zeemacht in het Caribisch gebied (CZMCARIB) nieuwe operationele ‘groene’ vrachtwagens krijgt.

Afgereisd

Zowel op de Rima-Steiger als aan boord van Zr.Ms. Pelikaan stonden de nieuwe vrachtwagens opgesteld voor de overdracht. Vanuit de industrie was ook veel belangstelling voor de ceremonie. Afgevaardigden van VDL uit Eindhoven en Deba bedrijfswagens uit Etten-Leur (toeleveranciers van IVECO) zijn speciaal afgereisd om getuigen te zijn van de overdracht van de 33 vrachtwagens.

Dank

DMO Projectleider Majoor Jacko Rijzenga stond kort stil bij het ontstaan van deze opdracht. Hij bedankte het hele projectteam IVECO en met name kapitein der mariniers Tim Evertsen werd letterlijk in het zonnetje gezet. “Kapitein Evertsen heeft niet alleen de rol van opdrachtgever in het projectteam op zich genomen maar ook een actieve rol gespeeld op het gebied van techniek en logistieke coördinatie”.

IVECO sleutel

Namens Iveco Defence Vehicles Benelux Brussel bedankte de heer Jan De Graef Defensie voor dit “bijzondere project met haar bijzondere afleverlocatie en de prettige samenwerking”. Voor de overdracht is symbolisch een IVECO sleutel overhandigd aan C-ZMCARIB, Brigadegeneraal der Mariniers De Vin.

Zes configuraties

De 33 vrachtwagens komen in zes verschillende configuraties. Ze worden ingezet bij operaties en oefeningen in het Caribisch gebied, maar spelen ook een belangrijke rol tijdens ernstinzet en bij het verlenen van humanitaire noodhulp. De vrachtwagens zijn zo ontworpen dat ze met Zr.Ms. Pelikaan, het ondersteuningsschip van CZMCARIB, tussen de eilanden kunnen worden getransporteerd. Van de 33 vrachtwagens zijn 12 stuks bestemd voor Aruba. De overige 21 zijn gestationeerd op Curaçao.

Bron : Defensie Caribisch Gebied

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: