19 april, 2024
IndustrieGrote Militaire Order Airbus Door India

Grote Militaire Order Airbus Door India
G

India heeft een order voor 56 militaire transportvliegtuigen, met een waarde van bijna 1,7 miljard euro, geplaatst bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus. Dat heeft de Indiase overheid donderdag bekendgemaakt.

Het gaat om tweemotorige transportvliegtuigen van het type C295, die door Airbus in samenwerking met het Indiase concern Tata worden gebouwd. De vliegtuigen gaan verouderde toestellen in de Indiase luchtmacht vervangen. De Indiase order is een opsteker voor Airbus, nadat zaterdag nog een transporttoestel van het type A400M van de fabrikant neerstortte in Spanje. Daarbij kwamen vier mensen om.

 

Moderniseren
India is hard bezig zijn leger te moderniseren, met het oog op de enorme defensie-uitgaven door China. De Indiase premier Narendra Modi heeft sinds zijn aantreden goedkeuring gegeven voor meer dan 40 miljard dollar aan militaire projecten. In april werd nog gemeld dat India 36 Rafale-gevechtsvliegtuigen van Frankrijk koopt. Verder stemde de Indiase overheid ook in met de aankoop van 145 artilleriestukken van het Britse defensieconcern BAE Systems, een order voor BrahMos-kruisraketten van Russisch-Indiase makelij voor de Indiase marine en de aankoop van bijna 200 Russische Kamov-helikopters. Deze helikopters worden gebouwd in India. Met deze orders is minstens 875 miljoen dollar gemoeid. Daarnaast werd het groene licht gegeven voor de bouw van een tweede vliegdekschip, dat door India zelf wordt ontworpen en gebouwd.

bron Luchtvaartwereld

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: