19 mei, 2024
IndustrieEODD Heeft Rugzakversie HR Röntgen-Detectiesystemen

EODD Heeft Rugzakversie HR Röntgen-Detectiesystemen
E

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) heeft nu hoge resolutie röntgen-detectiesystemen, mee te nemen in een rugzak. Ze zijn bedoeld om de inhoud van verdachte koffers, poststukken of pakketten ‘on the spot’ direct zichtbaar te maken.

Handig
In Nederland wordt dergelijke apparatuur al langer gebruikt, maar weegt 15 kilo, deze nog geen 9. Handig dus voor gebruik tijdens missies, waar de spullen ook voor bedoeld zijn.
Voor Defensie betekent dit een stap voorwaarts in de modernisering van explosievendetectie. De militairen die ermee werken, hebben hiervoor een cursus doorlopen.

Verhoogt de veiligheid
De inhoud van een pakket of post is direct zichtbaar via de hoge resolutie röntgenstraling van de imaging systemen. De EODD beoordeelt direct of iets een gevaar vormt. Voordeel is dat niemand een mogelijk gevaarlijk pakket hoeft te openen. Het verhoogt niet alleen de veiligheid van personeel, maar versnelt ook de procedure van identificatie van de inhoud.

Logos Imaging LLC
De Amerikaanse fabrikant van PEO security LOGOS IMAGING LLC. produceert de hoge resolutie röntgen detectiesystemen. Ze zijn gebaseerd op draagbare Golden Engineering X-ray bronnen.

Bron: Mindef
Foto: AVDD

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: