21 juli, 2024
IndustrieElbit systems vestigt zich in Nederland

Elbit systems vestigt zich in Nederland
E

De firma Elbit Systems of America heeft in ons land een werkplaats voor onderhoud aan F-16 onderdelen geopend. De vestiging zit voorlopig op het terrein van het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) locatie Rhenen en verhuist eind 2012 naar de Vliegbasis Woensdrecht.

Een en ander is het gevolg van de intentieverklaring die 8 maanden geleden in ondertekend door commodore Peter Ort directeur LCW met Elbit systems. Het van oorsprong Israëlisch bedrijf is in 1967 opgericht in Haifa. Er werken meer dan 12.300 werknemers wereldwijd bij dit bedrijf. Elbit systems of America is onderdeel van Elbit Systems LTD.

Elbit (producent onderdelen van o.a.: de JSF, F18 Hornet, C-17, AH-64 en CH-47 Chinook) verwacht op korte termijn meerdere innovatieve werkzaamheden van de VS naar hun faciliteit op het LCW te verplaatsen. Voor de Koninklijke Luchtmacht levert de verplaatsing van deze werkzaamheden een verlaging van de transportkosten en omlooptijden op, waardoor de beschikbaarheid van de gevechtsvliegtuigen omhoog gaat.

Met Elbit verhuist een tweede bedrijf naar het terrein van het LCW. Hiermee geeft Defensie invulling aan het streven van het LCW om te komen tot een regional support center voor onderhoud, reparatie en modificatie en aan het Maintenance Valley initiatief om luchtvaart gerelateerde bedrijven in de regio aan te trekken.

Eerder betrok het Deense bedrijf Terma een locatie op Woensdrecht dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van zelfverdedigingssystemen voor vliegtuigen.

Elbit heeft verder de intentie om op korte termijn tegen betaling gebruik te gaan maken van speciale testapparatuur van het LCW, waardoor ze avionica onderdelen van nagenoeg ieder type F-16 voor partijen in en buiten Europa kunnen repareren.

bron MINDEF/Elbit systems of Amerika

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: