19 juli, 2024
IndustrieDamen Bouwt Patrouilleboten Voor Amerikaanse Defensie

Damen Bouwt Patrouilleboten Voor Amerikaanse Defensie
D

Damen Shipyards Group gaat samen met de Amerikaanse scheepsbouwer Metal Shark 13 Damen SPa 2606 patrouilleboten bouwen. De nieuwe schepen ondersteunen het Amerikaanse ministerie van defensie buitenlands militaire verkoop programma.

Foreign Military Sales plan

De Amerikaanse Marine heeft Metal Shark geselecteerd om Near Coastal Patrol Vessels (NCPV’s) te bouwen voor de partnerlanden van de Verenigde Staten via het Foreign Military Sales plan van het ministerie van Defensie. Het gaat om 13, 85 voet Defiant-klasse gelaste aluminium boten voor de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Honduras, Costa Rica, Guatemala en andere partnerlanden van de Verenigde Staten.

Bron ontwerp van Damen

De nieuwe vaartuigen zijn gebaseerd op het ontwerp van Damen’s Stan Patrol 2606 Foreign Military Sale (FMS). Dit model wordt door Metal Shark aangepast aan de eisen van de NCPV-missie. De boot kan een breed scala aan missieprofielen uitvoeren, met inbegrip van zoeken en redden, grenspatrouille, politie- en douanediensten, counter-narcotische operaties en het beveiligen van wateren van economisch belang.

Carl Wegener, commercieel directeur Metal Shark: “We hebben de afgelopen 3 jaar de Damen Patrouille-ontwerpen bevorderd en zijn erg enthousiast met deze eerste bestelling. We verwachten veel goede dingen van ons partnerschap met Damen en we zijn ervan overtuigd dat dit de eerste van veel meer gezamenlijke projecten is.”

Duurzaam

De belangrijkste eigenschappen van Damen’s Stan Patrol 2606 zijn het grote laadvermogen, economische operationele kosten en de duurzaamheid. Metal Shark heeft daar zijn eigen crew-vriendelijke functionaliteiten aan toegevoegd.

Metal Shark

De NCPV vloot wordt gebouwd op de Franklin, Louisiana Waterfront scheepswerf van Metal Shark. Metal Shark Boats is opgericht in 1986 en zijn de toonaangevende leveranciers van aangepaste boten voor defensie, wetshandhaving en commerciële entiteiten. Metal Shark heeft in de afgelopen drie jaar meer dan 500 schepen geproduceerd. Metal Shark produceert een breed scala van aangepaste monohull en catamaran schepen.

Bron: Damen

 

 

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: