23 juli, 2024
DefensieZaak Zr Ms Evertsen blijft in woelige wateren

Zaak Zr Ms Evertsen blijft in woelige wateren
Z

In de zaak, waarbij sprake zou zijn geweest van een orgie aan boord Zr.Ms. Evertsen, staat de ODB twee personen bij van de vier bemanningsleden die vanuit het missiegebied naar huis zijn gestuurd. Deze twee betrokken militairen zijn lid van de ODB en trokken na thuiskomst direct bij ons aan de bel.

De ODB heeft alle verklaringen in handen die betrekking hebben op deze zaak, inclusief de transcripties die van de verhoren zijn gemaakt. Daarbij komt zonneklaar naar voren dat alle overtredingen die onze leden zouden hebben begaan, niet hebben plaatsgevonden. Tenminste, niet door onze leden.

In de afgelopen weken hebben zij voet bij stuk gehouden, ondanks verhoren die 6 uur hebben geduurd. Vele normen en waarden aangaande fatsoen zijn hierbij overschreden. Defensie mag blij zijn zou je zeggen, omdat wat ons betreft overduidelijk vaststaat dat er geen kwalijke zaken hebben plaatsgevonden. Niets is helaas minder waar en vandaag deed de directeur operaties hier nog een schep bovenop door te stellen dat er weliswaar geen bewijs is, maar hij het toch aannemelijk acht dat de personen het ten laste gelegde wel hebben begaan.

De ODB vindt het zeer onfatsoenlijk wat haar leden overkomt en gaat hiertegen in beroep. De vakbond beraadt zich zelfs op het doen van aangifte tegen de commandant van Zr.Ms. Evertsen. Daarnaast heeft de uitspraak van de generaal majoor in onze ogen helemaal niets te maken met waarheidsvinding, maar heeft meer weg van een poging om ongelooflijke fouten onder het spreekwoordelijke tapijt te vegen.

Wordt vervolgd!

Erik Jurriëns
voorzitter

Zie ook: Orgie aan boord Evertsen; roddel of waarheid

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: