25 juli, 2024
DefensieWerken aan Defensie door Defensie!

Werken aan Defensie door Defensie!
W

Volg jij een technische studie en denk je erover na om bij Defensie te gaan werken? Dan heeft Defensie een geweldige deal; de volledige (technische) opleiding betaald én een mooie startfunctie bij de Marine of Luchtmacht. Afhankelijk van de specifieke opleiding kan bij de Marine of de Luchtmacht worden gestart. Met deze actie ‘Kies jij voor techniek bij Defensie? Dan betalen wij je studie!’ probeert Defensie jongeren te interesseren voor een technische baan bij Marine of Luchtmacht.

Marine

Bij de Marine kan de Studiedeal worden afgesloten bij verschillende technische opleidingen op MBO-niveau 3 of 4, HBO- of WO-niveau. Afhankelijk van de vooropleiding is te kiezen om te gaan werken in functies voor onderofficieren (MBO) of officieren (HBO/WO). Defensie betaalt de volledige studiekosten als aan de aanstellingsvoorwaarden wordt voldaan.

Luchtmacht

De Luchtmacht faciliteert bij deze deal een elektrotechnische opleiding op MBO-niveau 3 of 4, HBO- of WO-niveau. Afhankelijk van de vooropleiding is te kiezen uit functies voor onderofficieren (MBO) of officieren (HBO/WO). Ook hier betaalt Defensie de volledige studiekosten als aan de aanstellingsvoorwaarden wordt voldaan.

Stage

Bij de Marine wordt in het laatste studiejaar één keer stage gelopen; meestal in de vorm van afstudeerstage. Bij de Luchtmacht kan, als onderdeel van de Studiedeal, stage worden gelopen in het 3e of 4e studiejaar.

Deze studiedeal betreft een gewoon studieprogramma met colleges en natuurlijk ook gewoon vakantie. Twee keer per jaar neemt Defensie de voortgang van de studie door; dit gebeurt samen met betrokkene en de mentor (persoonlijk of telefonisch).

Vergoeding

Binnen de Studiedeal betaalt Defensie niet alleen het schoolgeld, maar ook de boeken, studie-excursies en extra certificaten die moeten worden behaald. Ook eventuele schoenen, kleding of gereedschap die voor de opleiding benodigd is, wordt door Defensie vergoedt. Kortom: alle kosten gemaakt in verband met de opleiding. Reiskosten worden daarentegen niet vergoed.

Voortijdig stoppen met de studie betekent dat de overeenkomst met Defensie wordt ontbonden en de gemaakte kosten moeten worden terug betaald.

En daarna .… werken bij Defensie

Na het behalen van het diploma, volgt een militaire aanstellingskeuring. Is de uitslag daarvan positief, dan treedt betrokkene in dienst als militair bij Defensie. Je komt te werken in banen waarvoor je bent opgeleid.

Bron: Defensie/redactie

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: