23 juli, 2024
DefensieVoordracht eenmalige bonus zorgmedewerkers

Voordracht eenmalige bonus zorgmedewerkers
V

Afgelopen juni kondigde de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de eenmalige bonus van € 1.000 voor zorgmedewerkers aan.

Onze Hoofd Directie Personeel (HDP) heeft vervolgens naar een inventarisatie gevraagd bij alle defensieonderdelen. Elk defensieonderdeel heeft een voordracht gedaan voor medewerkers die in aanmerking komen voor deze eenmalige bonus. Deze medewerkers zijn zorgprofessionals die in zijn gezet in de strijd tegen COVID-19 tussen 1 maart en 1 september 2020. Het betreft burgers tot en met schaal 13 en militairen tot en met de rang van luitenant-kolonel/kapitein-luitenant-ter-zee.

De voordrachten krijgen op het moment nog twee controles. Het Dienstencentrum Human Resources voert een inkomenstoets uit. Deze toets is volgens de voorwaarden die het Ministerie van VWS stelt aan de regeling. De tweede toets betreft een controle van de HDP op het functionele kader van de bonus. Naar verwachting wordt er in november meer informatie gecommuniceerd met de defensieonderdelen.

Tekst: MinDef / Redactie ODB

Foto: Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: