25 juli, 2024
DefensieVliegsimulator NH90 naar maritiem vliegkamp De Kooy

Vliegsimulator NH90 naar maritiem vliegkamp De Kooy
V

De vliegsimulator voor de nieuwe NH90-helikopter komt in Den Helder te staan. Het gaat om een nieuw gebouw waarin de enorme simulator wordt opgebouwd. Vliegers trainen in een cabine op grote hydraulische poten waardoor alle onverhoedse bewegingen van een helikopter kunnen worden nagebootst.

Het nieuws werd vrijdag 14 februari jl. bekend gemaakt door kapitein ter zee Rik Janssen die afscheid nam als groepsoudste van de Marine Luchtvaartdienst wat deel uitmaakt van het Defensie Helikopter Commando. ,,De flighttrainer voor de NH90-helikopter komt naar De Kooy’’, vertelde hij tijdens de ceremonie.

Havenwethouder Kees Visser reageert enthousiast: ,,Dat is geweldig nieuws voor de Kop van Noord-Holland. Het betekent meer werkgelegenheid en past heel goed in de civiel-militaire samenwerking. Want het biedt mogelijkheden voor een trainingscentrum met ook een civiele simulator waar kennis en faciliteiten gedeeld zouden kunnen worden.’’

Er is lang voor de investering door verschillende partijen gelobbyd. De Luchtmacht wilde de NH90 simulator namelijk op Gilze Rijen laten bouwen, maar het wordt toch Den Helder waar de maritieme luchtvaart op grote schaal vertegenwoordigd is.

bron: Noord Hollands Dagblad

 

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: