De Kustwacht Caraïbisch Gebied heeft 12 oktober afscheid moeten nemen van de AS-355 helikopter. Na jarenlange trouwe dienst wordt deze vervangen door twee Augusta Westland AW-139 helikopters. In de ochtend  van 12 oktober landde de AS-355 voor de laatste keer op het kustwacht steunpunt te Hato.

Na een jarenlange samenwerking tussen de Kustwacht en Heli Holland, die in 1997 met het helikopter trainingsprogramma begon op Curaçao, neemt FB Heli Services (Engeland) het over. Zij onderhouden de helikopters en leveren nu ook de twee nieuwe aanwinsten.

Helicopter en crew

Het gebruik van de helikopters is van onschatbare waarde voor de Kustwacht. In de periode dat de AS-355 heeft gevlogen zijn er talloze ‘go-fasts’ tot stoppen gebracht en meer dan 115 ‘Search and Rescue’ operaties uitgevoerd waarin meer dan 50 personen zijn gered.

De AS-355 heeft ook geassisteerd in het vinden van gestolen voertuigen, detecteren van ‘oil-spills’ en illegale visserij.  Plaatsvervangend Directeur Kustwacht, Hans Schreuder bedankte de crew voor hun enorme inzet in de afgelopen jaren.

Kustwacht NA&A

KlussenKlussen
Vorig artikelALV september 2012: Verslag 9e (extra) ALV
Volgend artikelBoekbespreking: Hoera, reorganiseren! … En ik dan?

1 REACTIE

  1. Succes allemaal, collega’s. Wij doen de sar hier in het koude holland wel vanuit leeuwarden. Groeten van bwtk lelij, vanuit de ab412

Reacties zijn gesloten.