23 juni, 2024
DefensieVan Ghentkazerne blijft nog 25 jaar open

Van Ghentkazerne blijft nog 25 jaar open
V

De Van Ghentkazerne wordt niet verplaatst naar Vlissingen. Het ministerie van Defensie is met verschillende partijen (het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond) tot een akkoord gekomen om het opleidingscentrum voor mariniers voor Rotterdam te behouden. Defensie heeft vrijdag 28 februari de Tweede Kamer ingelicht dat er een overeenkomst is om de kazerne open te houden.

Het Zeeuwse provinciebestuur vindt het geen tegenvaller. Volgens gedeputeerde Van Beveren is er niets aan de hand. Hij ziet het zelfs positief in, want nu kunnen de plannen voor de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen sneller worden uitgevoerd, zonder dat ze rekening hoeven te houden met de extra ruimte die de initiële opleiding in beslag zou nemen.

In de Van Ghentkazerne in Rotterdam werken ongeveer duizend mensen. De kazerne geeft al 300 jaar onderdak aan mariniers. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam lobbyde om de militaire opleidingen in Rotterdam te houden. In de toekomst worden ook andere onderdelen van het leger en zelfs politie opgeleid in Rotterdam. Het openhouden van de Van Ghentkazerne in Rotterdam kost 1,8 miljoen.

bron: Reformatorisch Dagblad

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: