18 mei, 2024
DefensieUitreiking veteranenpas aan veteranen in werkelijke dienst

Uitreiking veteranenpas aan veteranen in werkelijke dienst
U

Zoals eerder bericht kan ook aan militairen in werkelijke dienst (IWD) de veteranenstatus worden toegekend. De voorbereidingen voor de uitreiking van het veteraneninsigne, het handboek veteraan en de veteranenpas zijn bij veel onderdelen al in gang gezet. De productie van de veteranenpas heeft echter enige vertraging opgelopen.

veteranenpas2Volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is het zetten van een vinkje niet voldoende gebleken om de pasfoto van de medewerker voor de veteranenpas te kunnen gebruiken. Daarom zullen alle veteranen IWD binnenkort een mail op hun defensie e-mailadres ontvangen, met informatie over de status van veteraan en over de manier waarop bezwaar kan worden gemaakt.

Daarna kan de militair ‘expliciet en ondubbelzinnig’ toestemming verlenen voor het gebruik van de pasfoto door het vinkje in Peoplesoft aan te zetten. Hiermee is aan de eisen van de WBP voldaan. Het Veteranen Instituut gaat vervolgens de veteranenpassen aanmaken. Over het exacte tijdstip waarop de veteranenpas zal worden uitgereikt, ontvangt de militair nader bericht van zijn/haar onderdeel.

Bron: Mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: